Remek Kosársuli-győzelem Bonyhádon

Ráadásul nem is egy: felnőttcsapatunk mellett U20-asaink is tökéletesen teljesítették a pénteki bajnoki feladatot.

Előzetesen nem várt könnyű menet egyik fronton sem a Vásárhelyi Kosársulira az NB I/B Zöld csoportjának (számszerűleg) 10. fordulójában. A múlt hétvégi, Sopron elleni dupla hazai győzelem után ahhoz a Bonyhádhoz látogattunk, akiknek fiataljai egy győri siker után léptek pályára, míg a négyből négy diadallal kezdő, azóta azonban zsinórban három vereséget elszenvedő, másfél éve még Piros csoportos felnőttek hazai pályán a bajnokság egyik legjobbjának számítanak.

A fiataljaink ismét remek játékkal hozták a papírformát, egy percnyi esélyt sem hagytak a vendéglátóknak az álmodozásra. 6-0-s kezdés után végig őriztük az előnyt az első negyedben, a félidőre pedig abszolút eldőltek a lényegi dolgok (57-34-es vezetés). A harmadik negyedben harminc pont fölé nőtt a különbség, így a mi szempontunkból pillanatnyi rövidzárlat, a hazaiak szempontjából eredménykozmetikázás is belefért a végjátékban. A 90-73-as siker során Tóth Tamás mind a tizenegy játékosa legalább tizenegy percet játszott, a mezőny legponterősebbje pedig Filak László volt 24 ponttal. A bajnokságban az Újpest és az Óbuda mögött továbbra is harmadik a csapat.

NB I/B U20 Zöld csoport, 10. forduló:

Knipl Kft. Bonyhádi KSE-Vásárhelyi Kosársuli 73-90 (19-24, 15-33, 11-19, 28-14)

Bonyhád, zárt kapuk mögött. Vezette: Fodor, Keresztes

A felnőttmeccsről elöljáróban egy szót érdemes kiemelni: ahogy vezetőedzőnk fogalmazott, gigagyőzelmet arattunk. A bonyhádiak a Sopront, az Egert, az Újpestet és a DEAC-ot is elintézték otthon, igaz, a Ceglédtől kikaptak, ráadásul Morgen Frigyesnek három, a Paks A-csoportos együttesében szereplő fiatalját is nélkülöznie kellett ezúttal. Ez mit sem von le az ezúttal Perák Denis nélkül elutazó Kosársuli teljesítményéből, hisz valóban a bajnokság egyik legkeményebb idegenbeli kiszállóját nyerték meg rendkívül stabil játékkal a mieink

Azok után, hogy Pápán és Tiszaújvárosban is vereséget szenvedtünk, a Sopron ellen a Hódtóiban az első perctől az utolsóig kontrolláltuk a játékot, és ezt a koncentrációt mindenki átmentette mostanra is. Varga Ákos kettesével kezdődött a meccs, hogy aztán a csapatok percekre beragadjanak – sokkal inkább egymás stílusát és kellett felvenni, mintsem gyenge játék jellemezte volna a nyitónegyed első felét. A 7. percben aztán Molnár Bence magához ragadta a kezdeményezést, bő két perc leforgása alatt kilenc pontot szórt, s mivel a védekezés a bonyhádihoz hasonlóan szorosan működött, abszolút fej-fej mellett zárult a játékrész (18-17).

A második negyed elején folytatódott az adok-kapok, Bálint Erik és Varga Zalán jeleskedett kosarakkal, Tóth Tamás pedig igyekezett a létező legjobb módon rotálni a pályán lévő ötöst. Ez jól sikerült, hisz egyrészt időkérését követően a szünetig a magunk javára billentettük a lélektani és a számbeli fölényt, másrészt mindenki szívét-lelkét a pályára téve, egységes csapatként küzdött, nem ismerve elveszett labdát. Varga Zalán triplája négypontos előnyt jelentett a második félidőre (41-45).

A harmadik negyedben aztán beindult a valódi henger, és remek játékkal nyertük meg a mérkőzést – már a hajrát megelőzően. Béres Nándor hárompontosa egy 7-0-s roham első mozzanata volt, a bonyhádiaknál jöttek a hibák és az eladott labdák, míg a Kosársuli-támadójáték gördülékenyen, gond nélkül működött. A 25. perc végén előbb Varga Zalán, majd Bodócsi Benjámin robbantotta ki triplájával a helyéről a vásárhelyi kispadot, a tizenhat pontos fór ugyanis érthetően jelentősnek és megnyugtatónak számított a hátralévő percekre. A hazaiak igyekeztek ugyan közelebb zárkózni, de a negyedet Bodócsi újabb hármasa zárta (62-75).

A hajrában nagyon nyugodt és összeszedett játékkal tettünk pontot a szépen csúcsosodó i-re, hisz amikor egy pici vérszemet kapott a Bonyhád, mindig volt valaki, aki egy jó egyéni megoldással, egy szép assziszttal vagy egy jó védekezéssel jeleskedett. A 35. percben Bálint pontjai után megmaradt a tízpontos differencia, majd Nemanja Acimovic közelije jelentette az utolsó vásárhelyi kosarat, és ezzel párhuzamosan még az sem jelentett vészhelyzetet, hogy a mieink kissé elfáradtak a legvégére. A 86-79-es győzelemből Molnár Bence legeredményesebbként 20 dobott ponttal vette ki a részét, míg Béres Nándor 10 lepattanója is kiemelendő, mint ahogy az egész csapat teljesítménye. Megérdemelten vagyunk ott az élmezőnyben, holtversenyben a 4. helyen a Pápával, de a Cegléd, Újpest kettős, valamint a koronavírus-járvány miatt eddig mindössze négy meccset játszó, listavezető Óbuda is lőtávolon belül van.

NB I/B Zöld csoport, 10. forduló:

Atomerőmű KSE Bonyhád-Vásárhelyi Kosársuli 79-86 (18-17, 23-28, 21-30, 17-11)

Bonyhád, zárt kapuk mögött. Vezette: Horváth, Reisz, Mintál

Bonyhád: Gébert 14/3, Heimann 3/3, Baki 12, Tömösváry 15, Dorogi 20/3

Cserék: Somogyfoki 11/3, Sebestyén 2, Renkecz 2, Zsók –

Vezetőedző: Morgen Frigye

Kosársuli: Molnár 20/3, Varga Á. 10, Béres 7/3, Pavlovic 6, Bálint 13

Cserék: Varga Z. 16/6, Acimovic 6, Rostás -, Bodócsi 8/6

Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás: “Fizikális, kiélezett rangadót vívtunk egy utolsó percig küzdő Bonyhád ellen. Az első három negyedben erőn felül teljesítettünk, szenzációsan játszottunk. A végére picit elfogyott az erőnk, de volt tartása a társaságnak, mindig hozott valaki új impulzust a pályára. Büszke vagyok a csapatomra, mert kitette a szívét a parkettre, óriási meló van ebben a győzelemben! Sok sikert kívánok a bonyhádi csapatnak, nem sok vereségük lesz itthon!”

Folytatás két nagy rangadóval december 5-én, szombaton, amikor is az Újpest látogat a Hódtói Sportcsarnokba.

Hajrá, Kosársuli!

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu