Bíróságra nem, de az ATV-be tudott menni Márki-Zay

Szerdán Miklós Anikóval, csütörtökön Juhász Tündével szembeni perének tárgyalása maradt el a vásárhelyi polgármesternek, mert azt nyilatkozta, lehetett kapcsolata covidos személlyel az elmúlt napokban. Mindeközben kedden este a Szeged TV-ben, szerdán este az ATV-ben volt vendég – utóbbi adásban ráadásul maszk nélkül – írja a Vásárhely24.

Két bírósági tárgyalás is elmaradt a héten, melyekben Márki-Zay Péter, mint alperes volt érintett. A keddi tárgyaláson Miklós Anikó, korábbi iskolaigazgató, míg szerdán Juhász Tünde kormánymegbízott volt a vádló. Mindkettő elmaradt, későbbi időpontra ütemezték át, mivel a polgármester a tárgyalás előtt – kötelezően kitöltendő űrlapon – úgy nyilatkozott, valószínűsíthető, elképzelhető, hogy az utóbbi napokban volt kontaktusa covidos személlyel. A személyes jelenléthez pedig ragaszkodott a polgármester.

A bíróságnak ilyenkor nem nagyon van más választása, mint hogy elnapolja a tárgyalást. Miklós Anikó ügyének tárgyalásánál – információk szerint –  a bíró még annak is hangot adott, hogy ez esetben még a portán sem lett volna szabad átjönnie az alperesnek.

Mindeközben Márki-Zay Péter nem nagyon kerülte a személyes kontaktusokat.

Előző nap, kedden este a Szeged Televízió adásának vendége volt, ekkor még maszkban. Másnap pedig az ATV esti adásában ült többedmagával, ekkor már maszk nélkül. Mindkét este országos politikai kérdésekről, és például a koronavírusról (nyilván rezzenéstelen, Janus-arccal) szólt a vita.

Forrás és fotó: vasarhely24.com