Főkertészt keres Vásárhely

Idén nem számíthatnak a nyugdíjasok utalványra Vásárhelyen, a hivatali dolgozók azonban 10-20 ezer forint pluszt kapnak az ünnepek előtt.

Az önkormányzat az év végéhez közeledve az alábbi döntéseket hozta:

– A kormányzat az évek óta várt 13. havi nyugdíj első részletét már januárban kifizeti a vásárhelyi nyugdíjasoknak is, ezért idén a város külön nem ad utalványt karácsony előtt a nyugdíjasoknak.

– A múzeumokban, a művelődési házban, és a könyvtárban dolgozóknak az ünnepekre fejenként nettó 10 ezer forintot adnak, valamint juttatásaikat január 1-től 6 százalékig emelik. Bruttó 300 ezer forintos fizetés alatt minden érintett bérét 2 százalékkal megemelik januártól, a fennmaradó 4 százalékot pedig mozgóbér formájában kapják a dolgozók egy motivációs rendszer keretében, a vezető által differenciált módon.

– A Polgármesteri Hivatal munkatársai számára az idei félhavi mozgóbér-keretet jövőre egy havira emelik, év végi juttatásként pedig az idei keretet bruttó 20 ezer forinttal egészítik ki fejenként. A tavalyi évhez hasonlóan a gyermekek után további nettó 10 ezer forint juttatást adnak az ünnepek előtt.

– A városi fenntartású óvodák valamennyi dolgozója év végi jutalomként nettó 20 ezer forint juttatást kap, elismerve a pandémiás helyzetben rájuk hárult fokozott munkaterhelésüket.

– A város közmunkásai idén a tavalyihoz hasonló, immár 5000 Ft értékű csomagot kapnak az önkormányzattól.