Soros György „mindent tud rólad”

Soros György olyan technológiai cégben szerzett részesedést –  még 2012-ben –  amelyik emberek tömeges megfigyelésével, profilozásával, az illegalitás határát súroló adatgyűjtéssel foglalkozik. A cég legnagyobb ügyfele között szamon tartják a CIA-t, az FBI-t és az amerikai bevándorlási hivatalt is. De nem áll távol tőle a választók nagyon alapos és pontos profilozása sem – írja cikkében a Tűzfalcsoport.

A Tűzfalcsoport szerint, a 2000-es évek elején alapított egy Palantir nevű céget az a Peter Thiel, aki mellesleg a PayPal társalapítója, és egy ideig a Facebook igazgató tanácsának a tagja is volt. A vállalatot a legtitokzatosabb amerikai cégek között tartják számon. Azt azonban már régóta tudni lehet, hogy a Palantir adatelemző, és információszerző programjai aranyat érnek, amelyet államok (leginkább diktatúrák saját állampolgáriak megfigyelésesre használják azokat) azért vásárolnak meg, mert közvetve hozzájárulnak a hírszerzési információk értékeléséhez, a több terrabájtnyi adathalomazok elemzéséhez, a lakosság profilozásához és az üzleti alapú adatbányászathoz.

A cég neve egyébként J.R.R. Tolkien Gyűrűk Ura című regényéből lehet ismerős, ott egy mágikus gömbként jelenítették meg a palantírt, amely annyit jelent, hogy „messzire néz”. A gömb segítségével megfigyelhető és befolyásolható szinte bárki, leginkább a világuralomra törő szereplők tanulmányozták és használták nagy odafigyeléssel.

A Soros által is tulajdonolt cég ügyfelei leginkább olyan államok, titkosszolgálatok, és nagyvállalatok, amelyek szeretnének minél több mindent megtudni az országuk állampolgárairól. Az is nyilvánosan elérhető adat, hogy a cég szoftvereit az FBI és a CIA mellett az amerikai bevándorlási hivatal is használja. Soros milliárdos üzlete többek között hozzájárult olyan projektekhez is mint az illegális migránsok profilozása, letartóztatása és illegálisan bevándorló gyerekek és szüleik szétválasztása. Ez csak azért érdekes mert amíg a Soros által megvásárolt hazai és nemzetközi média a migránsok befogadás amellett ágál, addig maga Soros több milliárd forintot fektet olyan cégbe, amely ennek az ellenkezőjét végzi, természetesen a jutalom, vagyis a nyerészkedés most sem maradt el, ezt a későbbiekben látni fogjuk, hogy milyen formában csapódott le a filantróp bankszámláján.

De térjünk vissza a céghez.

Ezt a Palantir Technologies nevű vállalatot 2003-ban alapították, de a New York-i tőzsdére csak 2020 szeptemberében vezették be, és szinte teljesen véletlenül derült, ki, hogy ebben a nem feltétlenül a „nyílt társadalmat” és a liberális értékeket közvetítő cégben biza Soros György „filantrópnak” is több, mint 175 millió dolláros részesedése van. Ez forintban megközelítőleg 53 milliárdot jelent, amelyből úgy 2 millió 7 ezer koronavírus kimutatására alkalmas tesztet lehet vásárolni.

Miután az amerikai tőzsdefelügyelet nyilvánosságra hozta a Soros György által birtokolt részvények listáját az amerikai üzletember magyarázatra kényszerült a gyanús befektetései miatt.

Először is kiderült, hogy Soros nem most vetett szemet az adatelemzéssel, a kémprogramfejlesztéssel és megfigyeléssel foglalkozó vállaltra, hanem már 2012-ben, amikor ez a technológia még gyerekcipőben járt, amikor még a személyes adatok védelme (GDPR és egyebek) nem számított prioritásnak, amikor még bizonyos körülmények között szinte büntetlenül meg lehetet figyelni az internet felhasználóit. Sorosék azt is beismerték a nyilatkozatukban, hogy a családi befektetésalap, a Soros Fund Management magánjellegű támogatás keretében finanszírozta a megfigyelésre épülő vállalatot, és annak tőzsdére jegyzésekor jutott hozzá a részvényekhez.

A Palantir, mint olyan vállalat, „amely mindent tud rólad” – (így az amerikai média nevezte) egyelőre nem kommentálta a Soros-féle ügyletet, azonban a szokatlan médiaérdeklődés, és az üzletet körül lengő ellentmondások mindenképp elgondolkodtatták Soros Györgyéket, hiszen bejelentették, hogy eladják részesedésüket. A milliárdosnak dönteni kellett, hogy a jól felépített szerepében marad, amely névleg a nyílt társadalom támogatásról, a bevándorlás támogatásáról és a diktatúrák elleni harcról szól, vagy bevállalja, hogy ő is olyan eszközökhöz folyamodik, mint a kommunista diktatúrák, és a totális megfigyelésen alapuló társadalomban vagy az elvek nélküli anyagiasságban hisz.

Miért jó üzlet Amerikában olyan cégbe fektetni amely a migránsok kiszűrésében segédkezik? Hát a tőzsdei részesedésért.

A hírverés jót tett a részvénynek, és Sorosnak sikerült megszednie magát ebből a botrányos üzletből is, hiszen a médiaérdeklődés felnyomta a részvények árát, így ő már akkor szállt ki belőlük, amikor azok masszívan nyereségessé váltak. Cserbenhagyva ezzel több millió kisbefektetőt, akik csak Soros miatt vásároltak a papírból.

Az látszik, hogy a 90 éves Soros György még mindig aktív, a nyererségért képes beáldozni az elveit is, azonban úgy tűnik, hogy a korára is figyel, hiszen vásárolt prosztata és botox részvényeket is.

Forrás: magyarnemzet.hu