Leszakadt ághoz siettek a tűzoltók a Rudnay utcán

Mutatjuk, milyen katasztrófavédelmi esetek történtek a hétvégén a megyében.

Úttestre dőlt egy nagy méretű fa pénteken délután  Hódmezővásárhely külterületén, az Erzsébeti úton. A fa törzse a forgalmat is veszélyeztette, a lakosok a tűzoltók segítségét kérték. A hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el az úttestről a fát, a beavatkozásnak köszönhetően a forgalom rövid idő alatt helyreáállt.

Két autó karambolozott pénteken Hódmezővásárhelyen, a Szent István téren. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben nem sérült meg senki.

Szombaton nem érkezett segélyhívás a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére.

Fürdetés közben lett rosszul egy kisgyermek vasárnap este Szentesen. A családi házhoz a város hivatásos egységét riasztották, a tűzoltók is kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a helyiségekben. A legmagasabb értéket a fürdőszobában mérték. A gázszolgáltató szakemberei a nyílt égésterű vízmelegítőt átmenetileg kizárták a szolgáltatásból. A mentőszolgálat a szén-monoxid-mérgezés tüneteivel szállította kórházba a kisfiút.

Villanyoszlopnak, majd egy ház falának ütközött egy autó vasárnap Szegeden, a Kond utcában. A járműben két ember utazott, őket a szegedi hivatásos tűzoltók szabadították ki a roncsok közül, majd a mentők kórházba szállították.

Fotó: Illusztráció