Havasi Katalin jótanácsai az influenza ellen 1

A vásárhelyi gyermekorvos a következő négy évben igyekszik megszolgálni a bizalmat a Házi Gyermekorvosok Egyesületének élén.

Mint arról a hétvégén beszámoltunk, Havasi Katalint választották a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnökévé. A vásárhelyi gyermekorvos ennek kapcsán az alábbi írást osztotta meg a Facebook-oldalán:

„Különleges  és megőrzendő érték, hogy Magyarországon a gyermekek többségét már az első orvos- beteg találkozás során gyermekgyógyász szakorvos viziteli, védi egészségüket. A “házi gyermekorvosok”. Sok országban nem jött létre, vagy megszűnt, feleslegesnek ítéltetett ez a rendszer, és a tapasztalat azt mutatja, hogy ezekben az országokban nőtt a kórházi kezelések száma, több gyermeket veszítenek el, mint korábban, és korszerűtlenebb a gyermekbetegségek kezelése is. Többször került veszélybe nálunk is ez a kedvelt ellátási forma, részben külföldi hatásra, részben a kollégák életkora, részben a társadalmi megbecsültség hiánya miatt.

Mindezek különösen felelősségteljessé teszi a terület képviseletét az egészségügy átalakítása során. Korszerű, szakmailag, szerkezetileg modernizálódó pályára kerül a gyermekek ellátása, és elhivatott fiatal kollégák népesítik be a rendelőket, vagy szépen lassan megszűnik ez a gyönyörű hivatás.

Megtalált egy feladat. Mint más feladatok esetében, nem én jelentkeztem, a kollégák kértek fel.  Végtelenül megtisztelő kollégáim bizalma. A következő 4 évben igyekszem kiérdemelni a bizalmat, megfelelni az elvárásoknak!

Elhivatott, kiváló felkészültségű kollégákkal, egy igazi profi csapattal dolgozunk, már hónapokkal ezelőtt turbó fokozatra kapcsoltunk. Úgy érzem, sikerre vagyunk ítélve!”

Fotó: Archív