Magabiztos győzelem a Sopron ellen

A Vásárhelyi Kosársuli mindkét csapata remek és magabiztos játékkal hozta a kötelezőt a Hódtói Sportcsarnokban.

Bő egy hónap után játszott ismét hazai környezetben a Vásárhelyi Kosársuli, ám nem úgy, ahogy azt szerettük volna, hisz a koronavírus-járvány miatt zárt kapus összecsapásokat kell rendezni. Ennek ellenére – természetesen az egészség szem előtt tartása mellett – örömteli, hogy egyáltalán folytatódik a bajnokság, a Sopron elleni meccsnek pedig azzal az egyértelmű célnak ment neki Tóth Tamás mindkét csapata, hogy kötelező a győzelem.

Az U20-asok kikerekítették az eredményt, hisz végig stabil játékkal 100-59-re verték a nehéz helyzetében mindössze hat játékossal kiállni tudó vendégeket, akik végig tisztesen küzdöttek. A mieink fölénye az 52-33-as félidő után az utolsó negyedre csúcsosodott ki igazán (23-6-os tíz perc), feltéve a pontot az i-re és megszerezve az ötödik sikert a bajnokságban. A meccs legeredményesebbje a dupla-dupláig (28 pont, 12 lepattanó) jutó Nemanja Acimovic volt. A győzelem azt is jelenti, hogy az eddig veretlen Újpest, Óbuda kettős mögött már dobogós a csapat a tabellán!

NB I/B U20 Zöld csoport, 9. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Soproni MAFC 100-59 (27-18, 22-15, 28-20, 23-6)

Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Papy, Barabás

 

A felnőttek abszolút esélyesként léptek pályára, hisz a Sopron hatból hat vereséggel nyitotta a szezont, ráadásul sérültjeik és betegeik is vannak. A férfiválogatott korábbi szövetségi kapitánya, Meszlényi Róbert vezette alakulat ennek ellenére nem feltartott kezekkel érkezett a Hódtói Sportcsarnokba, és ezt az első negyedben tökéletesen meg is mutatták.

A Kovács Benedek pontjai által repített soproniak intenzív támadójátékkal lepték meg a mieinket, noha végig fej-fej mellett tartották a lépést a felek (20-24). Tóth Tamás vezetőedzőnk a meccs előtti felvezetőjében beharangozta, hogy az előző két, elveszített találkozó fényében picit más rotációban játszatja a csapatot, és ez be is igazolódott, mindenki harcosan, jó mentalitással igyekezett meghálálni a bizalmat.

Utóbbi mondat és a két együttes közti különbség a második tíz percben jött ki a leginkább: miután a 13. percben, 24-28-as állásnál időt kért Tóth Tamás, beindult a Kosársuli-henger: előbb egy 12-0-s, majd egy 10-0-s rohammal, kemény védekezéssel és lepattanózással, gyors és sikeres akciókkal léptük le a vendégeket. Hat különböző játékosunk is kosarat ért el, Rostás Imre négy kettest értékesített, de Bálint Erik, Béres Nándor, Varga Ákos és Vuk Pavlovic is remekelt, végül mind az öten tíz pont fölé jutottak a meccs végéig.

A szünetre 46-30-as vásárhelyi előnnyel vonultak a csapatok, hogy aztán a pihenőt követően, a harmadik negyed elején igazi triplapárbaj induljon. Előbb a Sopron tíz pontra zárkózott, ám a Varga testvérek egy-egy hármasa, majd Pavlovic ponterős percei végleg eldöntötték a győzelem sorsát, a 25. perctől indult az örömjáték: Varga Zalán zsákolása után villámgyorsan harmincpontosra nőtt a fór (72-46 a negyed végén).

A hajrában előbb tovább nyílt az olló, majd a végig küzdő vendégeknek sikerült kozmetikázniuk picit az eredményen, míg nálunk mindenki játéklehetőséget kapott – így a keret legfiatalabbjai is. A 92-61-es siker önbizalomnövelés szempontjából is kiváló: a tabella negyedik helyéről várjuk a folytatást!

NB I/B Zöld csoport, 9. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Soproni MAFC 92-61 (20-24, 26-6, 26-16, 20-15)

Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Fodor, Borgula, Téczely

 

Kosársuli: Molnár 4, Pavlovic 17, Varga Á. 19/3, Béres 12/3, Bálint 15

Cserék: Varga Z. 8/6, Bodócsi 2, Perák 1, Rostás 12, Kozma -, Acimovic 2, Megyesi –

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Sopron: Simon 6/6, Heiszenberger -, Bakk 11/3, Németh 15/9, Kovács 16

Cserék: Mándity -, Hipságh 13/3, Réti –

Vezetőedző: Meszlényi Róbert

 

Tóth Tamás“Először is gratulálni szeretnék a Sopronnak, mert ezer sebből vérezve is kiállnak hétről hétre. Kívánok nekik minden jót, többre hivatott társaság, lesznek győzelmeik is teljes kerettel! A második negyedben tudtunk ritmust váltani, amivel megalapoztuk a különbséget. Gratulálok a játékosaimnak, mert tetszetősen játszva hozták egymást helyzetbe! A sorsolásunk talán eddig volt kedvezőbb, most jönnek a komolyabb ellenfelek, kemény hetek előtt állunk, dolgoznunk kell az újabb sikerekért!”

 

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu