Vásárhelyi Fidesz: Márki-Zay az egyetlen, aki a járvány idején új adóemeléseket vezet be 1

A Fidesz-frakció nem támogatja, hogy a vásárhelyi városvezetés földadót vezessen be, illetve megemelje az önkormányzati lakbéreket és a gyermekétkeztetés díjait – jelentették ki Benkő Zsolt és Cseri Tamás képviselők csütörtök reggel.

Véleményező közgyűlést tartanak ma 9 órától Hódmezővásárhelyen. Az ülés előtt a Fidesz két képviselője, Benkő Zsolt és Cseri Tamás elmondták: szomorúan tapasztalják, hogy az előterjesztések között adóemelések is szerepelnek.

– A jelenlegi helyzetben, világjárvány idején a vásárhelyi embereket, vállalkozásokat és gazdálkodókat támogatni kellene, nem pedig pénzt elvenni tőlük. Ez nagyon nagy hiba – fejtette ki Benkő Zsolt. A képviselő a földadó kapcsán hozzátette, az önkormányzat nem egyeztetett a földtulajdonosokkal és a gazdákat képviselő szervezetekkel, így álságosnak tartja az új adónem bevezetését.

Benkő Zsolt hangsúlyozta: ma Magyarországon Márki-Zay Péter az egyetlen olyan vezető, aki a járvány idején új adóemeléseket vezet be.

Cseri Tamás ezt azzal egészítette ki: a polgármester adóelengedéssel és városfejlesztéssel kampányolt, most azonban a gazdálkodókat sarcolja meg. – Munkahelyteremtést is ígért, de csak a saját támogatóinak teremtett munkahelyet – szögezte le a képviselő. Véleménye szerint ha a polgármester az elmúlt időszakban felelősen vezette volna a várost, akkor most nem lenne szükség az önkormányzati lakbérek és a gyermekétkeztetési díjak megemelésére.