A hét, amikor kiderült, hogy Márki-Zay és a korrupció nem is állnak annyira távol egymástól

A polgármester a veszélyhelyzetet kihasználva, a véleményező közgyűlés álcája mögé bújva színjátékot ad majd elő, amely szerint négyféle adó közül kell választania – írja közleményében a vásárhelyi Fidesz.

Új adó bevezetését tervezi Márki-Zay Péter

Csütörtökön Márki-Zay Péter várhatóan egyszemélyben dönt a magánszemélyek tulajdonában álló termőföldek megadóztatásáról. A polgármester a veszélyhelyzetet kihasználva, a véleményező közgyűlés álcája mögé bújva színjátékot ad majd elő, amely szerint négyféle adó közül kell választania. A színjáték hamis, hiszen semmilyen adót nem kellene bevezetnie, ha nem vitte volna csődbe a várost, ha az elmúlt két és fél évben a saját politikai karrierje mellett a város gazdálkodásával is foglalkozott volna.

A földadó nem más, mint ingatlanadó, amivel ezúttal azoktól vesznek el pénzt, akiknek földtulajdonuk van. A sor azonban itt nem ér majd véget, a rosszul vezetett önkormányzat ugyanis pénznyelővé vált. Az újabb és újabb városi cégek, amelyek élére a polgármester a haverjait és a politikai támogatóit ülteti, a vásárhelyieknek egyre több pénzbe kerülnek.

A város csütörtöki közgyűlése nem más, mint egyértelmű bizonyítéka annak, hogy Márki-Zay Péter átverte a választásokon a vásárhelyieket. A kampányában ugyanis adóelengedést és adócsökkentést ígért, valójában viszont új adót vezet be, emeli a lakbéreket és a gyermekétkeztetés költségeit. A polgármester ahelyett, hogy a járványveszélyben segítené a vásárhelyieket, inkább elveszi a pénzüket.

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Hódmezővásárhelyi Szervezete” – áll a közleményben.