Főkertészt keres Vásárhely

„Márki-Zay Péter a járvány okozta veszélyhelyzet kellős közepén az önkormányzati lakbérek brutális emeléséről és a gyermekétkeztetési díjak drágításáról dönt csütörtökön” – írja a Fidesz vásárhelyi szervezete a keddi közleményében, amit változtatás nélkül közlünk.

„Járvány elleni védekezés helyett a vásárhelyiek megsarcolásába kezd Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter a járvány okozta veszélyhelyzet kellős közepén az önkormányzati lakbérek brutális emeléséről és a gyermekétkeztetési díjak drágításáról dönt csütörtökön.

A járvány okozta veszélyhelyzetben a polgármester a védekezés helyett a vásárhelyiek megsarcolásába, pénzbehajtásba kezdett. Miként azt korábban jeleztük, a polgármester által kitalált intézményi átszervezések egyet jelentenek a lakosság költségeinek növelésével. A csütörtöki közgyűlésen Márki-Zay arra készül, hogy a gyermekétkeztetés díját átlagosan több, mint 7, a diétás étkeztetést igénylő gyermekek esetében pedig közel 10 százalékkal emelje meg. Még embertelenebb az önkormányzati lakbérek emelése: a polgármester 2021. január 1-től 10 százalékkal, majd 2022. január 1-jétől újabb 10 százalékkal, 2023 és 2024 év elejétől pedig további 4-4 százalékkal emelné a bérleti díjakat.

Ez azt jelenti, hogy Márki-Zay Péter 5 éves polgármestersége alatt közel harmadával emelkednek a lakbérek, ami különösen azért aggályos, mert az önkormányzati lakások jelentős részében szociálisan hátrányos helyzetű családok élnek. Márki-Zay Péter ahelyett, hogy támogatná a szegényeket, inkább elveszi a pénzüket.

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

Hódmezővásárhelyi Szervezete”