Az olvasói levél, mint a megoldás kulcsa 1

Egy olvasónktól, Détár Zoltántól az alábbi levelet kaptuk kedd este.

„Az olvasói levél, mint a megoldás kulcsa

A közelmúltban megjelent olvasói levelem nyomán a mai nap elkezdték a Zalaegerszeg tér sövényeit rendbe tenni. Az ott dolgozó fizikai munkások megérdemlik a köszönetet, a rossz időjárás ellenére becsülettel dolgoztak.

A városvezetés részéről is megérdemelnének legalább egy köszönetet, mert a munkájuk nélkül nem lenne mit mutogatni a BBC-sztenderd városi fenntartású médiának a fejlődés hiányában. Ezek az emberek a munkahelyüket körül lengő bizonytalanságok ellenére teszik a dolguk nap mint nap, sokan vannak köztük, akik egészségi állapotuk miatt máshol nehezen találnának munkát. Az önmaguknak megfelelés vágya miatt nem a segélyt választották, inkább dolgoznak.

Megfelelő vezetés hiányában sajnos ők sem képesek a csodára. Ezért kérek minden felelősen gondolkodó vásárhelyi lakost arra, hogy ne a fizikai dolgozókat okolják a közterületek jelen állapotáért. Márki-Zay Pèter személyi változásokkal próbálja elérni a nagyobb hatásfokot. A közterületek állapota minősíti a városvezetés munkáját (a rendben tartásuk lenne az).  Az új vezetők sok esetben nincsenek tisztában alapdolgokkal, ezt nem is várhatjuk el tőlük elsőre, mert sokszor más településekről érkeznek. A közösségi érdekérvényesítés hatékony formája lehet az olvasói levél is. Lásd a diverzgyep és diverzsövény esete, ha felemeljük a szavunk, viszonylag gyorsan megoldódik a probléma.

Tegyük ezt lehetőleg politikamentesen a közösségünk érdekében és jobb lesz a világunk!

Détár Zoltán”

Az olvasói levél, mint a megoldás kulcsa

Valami felbosszantotta? Valami bántja? Panaszkodjon, írja meg, ha valami nem tetszik, valami botrányosra, valami elkeserítőre, valami szomorúra vagy éppen valami örömtelire bukkan Hódmezővásárhelyen vagy térségében! Email-címünk: szerkesztoseg@promenad.hu, valamint nyitva áll Panaszládánk is!