Olvasói levél: a diverzgyep után itt a diverzsövény! 2

Egy olvasónk, Détár Zoltán az alábbi levelet küldte szerkesztőségünknek.

„A diverzgyep után itt a diverzsövény!

A sokat reklamált (jogosan ,mert Márki-Zay Péter szerint is gaz) diverzgyep meghonosítói most a sövények felé fordultak. A képeken a Zalaegerszeg téri játszóteret szegélyező sövényeket diverzálják nyírfasusnyókkal (kb.3méteresek). Mivel a nyírfapollen a parlagfű pollenje után a második helyen áll az allergiát okozó pollenek listáján, jelenléte nem öröm az ott élőknek és a játszóteret látogatóknak.

A játszóteret  nem csak a HMSZ Zrt.  tartja “rendben”, Gyöngyösi Ferenc települési képviselő is rendbe tette ebben az évben. A sövényben burjánzó nyírfasusnyó mégis ott éktelenkedik. Mielőtt ezt is legeltetéssel próbálnák karbantartani, felhívnám az érintettek figyelmét, hogy ez a növény csak az eurázsiai hódok számára táplálék, de ők meg a vizes élőhelyeket kedvelik. Ezért inkább a hagyományos eljárást helyezzék előtérbe a probléma megoldásakor.

Détár Zoltán”

Olvasói levél: a diverzgyep után itt a diverzsövény!

Valami felbosszantotta? Valami bántja? Panaszkodjon, írja meg, ha valami nem tetszik, valami botrányosra, valami elkeserítőre, valami szomorúra vagy éppen valami örömtelire bukkan Hódmezővásárhelyen vagy térségében! Email-címünk: szerkesztoseg@promenad.hu, valamint nyitva áll Panaszládánk is!