A Kecskeméttel játszott edzőmeccset a HLKC

Az NB II-es női kézilabda-bajnokságok is folytatódnak, így ma este a Kézilabda Szeged SE vendégeként léphet pályára a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club.

A hét elején még úgy tűnt, hogy az idei évre talán befejeződnek a hazai sport alacsonyabb osztályú bajnokságai, ami miatt a HLKC edzései is leálltak időlegesen. A hét közepére viszont kiderült, hogy a kormányrendelet értelmében a versenysport folytatására mégis lehetőség nyílik.

„Nem volt könnyű ez a hét, de már az előző héten elmaradt mérkőzés is rosszul érintett minket, hiszen az is a felkészülésünk részét képezte volna, a KSZSE elleni meccsünk ugyanis nagyon fontos lesz” – fogalmaz Dankó Ervin vezetőedző.

Nem véletlen, hiszen a szegediek legyőzték a Gyulát és szoros meccset játszottak a bajnokaspiráns Algyővel, egyértelműen bejelentkeztek a bajnokság dobogójára. Fontos és igazán nehéz mérkőzés lesz ez, ugyanis a héten a csapatnak edzései is maradt el, de a jelenlegi helyzetben egy picit meg is van fogyatkozva a csapat, biztosan lesznek hiányzók és a tervezettnél kevesebb játékossal tudunk utazni.

„Nem mondhatjuk, hogy az esélyesség terhe nyom minket, nem gondolom, hogy most mi vagyunk az esélyesebb csapat. Viszont bízom a lányokban, abban amit elvégeztünk, ahogy készültünk, a csapatban és a kohézióban. Együtt vagyunk és küzdeni fogunk ez biztos. Az erősségünknek számító védekezés most hatványozottan fontos lesz, ennek sikere lehet most is a támadó játék sikerének kulcsa. Létszámban és tömegben vékonyabbak vagyunk, a saját, gyors játékunkkal kell nyerni. Tudjuk a módját, de ehhez fejben is nagyon koncentráltnak kell lennünk” – mondta a várakozások kapcsán a vezetőedző.

A találkozó 18 órakor kezdődik és zárt kapuk mögött zajlik majd, ám a Kézilabda Szeged SE Facebook oldalán várhatóan online nyomon lehet majd követni az összecsapást.

Forrás: hlkc.hu