A szivárvány színeiben „pompáztak” a Klauzál diákjai 14

A Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola 30 tanulója, akik a képzőművészet terén tehetségesek, november 2-től 6-ig a “Szivárvány Alkotótábor” résztvevői voltak a mártélyi erdei iskolában a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett.

Miért a Szivárvány alkotótábor nevet választották? Mert a festészethez, alkotáshoz a fantázia kifejezéséhez, nélkülözhetetlenek a színek a szivárvány minden színében.

A szivárvány színeiben „pompáztak” a Klauzál diákjai 9

Ezt az irányvonalat követve rendeződtek a gyerekek alkotócsoportokba, ahol a csapatok a szivárvány fő színeit választották csapatnévnek.

A tartalmas 5 nap keretében intézményünk pedagógusai mellett, művésztanárok foglalkoztak a gyerekekkel. A tanároktól új festészeti technikákat és ábrázolási módokat sajátítottak el a ceruzával, vízfestékkel, olajfestékkel történő ábrázolás mellett a zentangle technika is a repertoárban volt.

Az 5 nap során a megtanult technikákkal készültek csapatzászlók, portrék, tájképek, tanulmányrajzok, egyéni szabadon választott technikával készült művek is.

A szivárvány színeiben „pompáztak” a Klauzál diákjai 4

Az idő előrehaladtával egyre magabiztosabb ecset és ceruzakezeléssel készültek az aprólékos, részletekre is odafigyelő munkák.

Az elmélyült alkotáshoz ideális helyszínt adott a hangulatos Erdei Iskola és Vendégház, ahol a gyerekek pillanatok alatt otthon érezték magukat. A mártélyi holtág inspiráló alkotókörnyezetet biztosított számukra.

Az alkotó munka mellett a szabadidő hasznos eltöltésére is lehetőségük nyílt minden nap, felváltva kötött és kötetlen formában. Az erdei iskola tágas udvarán lévő jól felszerelt játszótéren futkároztak, játszottak, kipróbálva minden kint fellelhető játékot. Szerepelt a szabadidős tevékenységek között túra, állomásokkal és feladatokkal a mártélyi holtág tanösvényén, 6 állomásos kincskeresés, hullócsillaggyűjtés, kiállítás az elkészült művekkel, csapatprodukciók bemutatása.

A szivárvány színeiben „pompáztak” a Klauzál diákjai 6

Természetesen nem maradhatott el a tábor zárásaként a tábortűz, a jól megérdemelt zsíroskenyérrel és a felhőtlen jókedv!

Nap nap után a gyerekek újabb és újabb élményekkel gazdagodva tértek haza, és még sokáig emlékezetes marad számukra az 5 nap a „Szivárvány alkotótáborban”.

Csuka-Ungor Edina
mb. igazgató-helyettes

A szivárvány színeiben „pompáztak” a Klauzál diákjai A szivárvány színeiben „pompáztak” a Klauzál diákjai 1 A szivárvány színeiben „pompáztak” a Klauzál diákjai 2 A szivárvány színeiben „pompáztak” a Klauzál diákjai 3 A szivárvány színeiben „pompáztak” a Klauzál diákjai 5 A szivárvány színeiben „pompáztak” a Klauzál diákjai 7 A szivárvány színeiben „pompáztak” a Klauzál diákjai 8 A szivárvány színeiben „pompáztak” a Klauzál diákjai 10 A szivárvány színeiben „pompáztak” a Klauzál diákjai 12 A szivárvány színeiben „pompáztak” a Klauzál diákjai 13