Testet nevel, történelmet tanít és maga is bajnok - Nagy Enikő soha nem unatkozik 1

Élete egyik része a sport, a másik pedig az oktatás. Nem panaszkodhatnak a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum tanulói, hiszen Nagy Enikő egyszerre csiszolja a szellemüket és figyel testi fejlődésükre is. Szerencsés kombináció.

A Eötvös testnevelés-történelem szakos tanára már öt éves kora óta úszik Hódmezővásárhelyen, jelenleg is a Hódmezővásárhelyi Szenior Úszó és Vízilabda Club sportolója, több éve szenior versenyzőként szeli a habokat. Heti 5 alaklommal úszik, 2-szer aerobik órát tart, s ha ideje engedi, akkor futni is szokott. Az élethosszi tréning meghozta az eredményét: szenior kategóriában többszörös országos és nemzetközi bajnok, legutóbbi versenyén 5 alkalommal arany, egyszer ezüstérmet szerzett.

S hogy mire a legbüszkébb? Erről halljuk őt magát:

A 2017-ben megrendezett budapesti világbajnokságon elért eredményemre, hiszen a 200 méteres mellúszásban a 8. helyen végeztem, 50 méteres mellúszásban pedig korcsoportomban országos csúcstartó vagyok. Több alkalommal városi kitüntetésben részesültem, mint az év legjobb női szenior sportolója. Terveim között szerepel a jövő évi szenior úszó Eb-n való indulás. November 7-én országos bajnokság-nemzetközi versenyen 5 számban nyertem, egyben pedig a dobogó második fokára állhattam.

Nagy Enikő jelenleg a NICS-HSÚVC versenyzője és sikeresen készíti fel a diákokat a különböző sportversenyekre a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös Technikumban, ahová várja a közeljövő test- és szellemi edzést is kedvelő végzős általános iskolásokat is!

Testet nevel, történelmet tanít és maga is bajnok - Nagy Enikő soha nem unatkozik