Világbajnokságra készül a vásárhelyi taekwondos

Hosszú idő óta az első hivatalos Taekwondo Poomsae Világbajnokság küszöbén állunk. November közepétől felnőtt kategóriákban indul az online verseny. László Alexa, a Máté Taekwondo csapatából fogja képviselni hazánkat a VB-n a női felnőtt korosztályban 30 éves kor alatt.

Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy felkérték Alexát az élő verseny tesztelésére. Erre november 8-án került sor. A világ másik 7 versenyzőjével együtt tesztelhették azt az online teret, ahol majd a közeljövőben a döntősöket pontozzák” – mondta el Máté Gergő vezetőedző.

Világbajnokságra készül a vásárhelyi taekwondos 1

Kanada, Mexikó, Fülöp-szigetek, Dánia, Ausztrália, Szenegál, Hongkong és Magyarország egy-egy kategóriájának legjobbjai már előre kipróbálhatták magukat, hogy milyen lesz a döntősök élő versenye a selejtezők után. A mai teszt megmérettetést minden szempontból hivatalos körülmények között rendezték meg. A bírák is a világ különböző tájairól gyűltek össze az online térben, hogy levezessék a mai tesztversenyt. Figyeltek, pontoztak, hogy majd a hivatalos versenyen rendben menjen minden. Erre a megmérettetésre csak a tesztelés szempontjából került sor, nem számít bele a közeli bajnokságba, tette hozzá Máté Gergő.

Világbajnokságra készül a vásárhelyi taekwondos 2

Nagyon örültem a megtiszteltetésnek, mert ez a verseny nem volt nyitott senki számára. Külön öröm és megtiszteltetés, hogy itt is és a VB-n is én képviselhetem Magyarországot a kategóriámban. A mai tesztverseny segített rájönni a hiányosságaimra, amit még ki tudok javítani a bajnokságig” – mondta el László Alexa. S hozzátette, nagyon jó érzés volt, hogy világbajnokokkal együtt tudott versenyezni.

Világbajnokságra készül a vásárhelyi taekwondos 3

Az Online 2020 Taekwondo Poomsae Világbajnokság selejtezői a novemberben feltöltött videók által kerülnek elbírálásra. S a legjobbakat a döntőben élőben fogják pontozni.

Már készülnek Alexa selejtező videói, mellyel az elsődleges cél a selejtezőből való továbbjutás.