Folyamatos PCR-tesztekkel biztosítja dolgozói és tanulói biztonságát a Ménesbirtok

Közleményt adott ki a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság, melyben kifejtik, hogy az általuk megvásárolt tesztek 10 százalékát felajánlották az önkormányzatnak. A közleményt alább olvashatja.

Közlemény – folyamatos PCR-tesztekkel biztosítja dolgozói és tanulói biztonságát a Ménesbirtok

Társaságunk számára elsődleges fontosságú a munkavállalók és az iskolánkban tanuló gyerekek biztonsága, ezért a mai napon Kovács Norbert vezérigazgató az országos regulációknál szigorúbb intézkedéseket vezetett be. Azok a munkavállalók, akik igazolt COVID-19 fertőzés miatt, vagy kontaktkutatás miatt járványügyi megfigyelés céljából hatóság által elrendelt járványügyi elkülönítés alatt állnak, a házi karantén idejének letöltése után csak és kizárólag negatív teszt birtokában térhetnek vissza a munkahelyükre. A visszatérni kívánó munkavállalók részére a tesztelési lehetőséget a cég előre meghatározott időközönként biztosítja.

A Ménesbirtok társadalmi szerepvállalása a koronavírus elleni küzdelemben városi szinten is megnyilvánul. A megvásárolt tesztek 10%-át felajánlottuk az önkormányzatnak. A mintavételre kijelölt személyek névsorát – például az óvodák, vagy a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak köréből – előzetes egyeztetést követően a polgármester és a képviselő-testület állíthatja össze.

Az országos tendenciák Mezőhegyesen is érvényesülnek, a pozitív teszteredmények száma megnövekedett. A társaság a folyamatos és rendszeres tesztekkel és egyre szigorúbb óvintézkedésekkel igyekszik lassítani, megállítani a vírus terjedését.