Visszaáll az önkormányzat ügyfélfogadása Mártélyon

Szöllősi Sándor és Somodi István képviselők azt javasolják, a mártélyi testület oszlassa fel magát és vállalják az újbóli megmérettetést. Véleményük szerint a településen megtorpant a fejlődés. Putz Anita polgármester szerint a testületi többség nemet fog mondani a feloszlatásra – írja a Délmagyarország.

– Képviselőtársammal úgy látjuk, a kialakult helyzetben célszerű lenne, ha a testület és a polgármester újból megmérettetné magát, hogy kiderüljön, mellettünk áll-e a falu, vagy változást szeretnének – mondta Szöllősi Sándor.

Hangsúlyozta, szomorú, hogy az elmúlt egy évben csak az előző ciklusban elnyert pályázatokat valósította meg az önkormányzat, új pályázatot még nem nyertek. Az iskola bezárásának ügye is borzolta a faluban a kedélyeket.

Szöllősi Sándor és Somodi István a testületi ülés elé vitték a feloszlatással kapcsolatos javaslatukat. Ezzel kapcsolatban nem alakult ki vita, a képviselők tudomásul vették, hogy nekik ez a véleményük.

– A jegyzőtől kapott tájékoztatás szerint az, hogy mi a feloszlatást a képviselő-testületi ülésen felvetettük és jegyzőkönyvbe került, még nem elegendő. Írásban is be kell nyújtani. Ennek eleget teszünk néhány napon belül – mondta a képviselő.

Putz Anita polgármester hangsúlyozta, tudja, hogy a testületben vannak képviselők, akik nem értenek egyet vele.

– Ez teljesen normális, így működik a demokrácia. Az az álláspontom, hogy zárjuk rövidre a kérdést, szavazzunk, hogy mi a helyzet. Aki nem akar részt venni a falu munkájában, az álljon fel. A következő testületi ülésen névvel szavazunk arról, hogy ki van a feloszlatás mellett, ki pedig ellene. Az ülést a jövő hétre tervezem, de nem tartok attól, hogy a feloszlatást pártolók lennének többségben.

Putz Anita azt mondta, szemtől szembe az elmúlt egy évben nem jelezte egy képviselő sem, hogy problémája lenne a működéssel, csak a hírportálokon megjelent cikkekben olvasta.

Szöllősi Sándor azt mondta, ha a novemberi ülésen a többség a feloszlás mellett dönt, új választást írnak ki, ha a többség nemet mond, akkor a ciklus hátralévő négy évében lehet, hogy marad a jelenlegi állapot, ami nem viszi előbbre a települést.

Forrás: delmagyar.hu