Csongrádot verte a hétvégén a HFC II

Hosszú, pontmentes időszak után győzte le a HFC csapata az NB III-as sereghajtó Majosi SE-t.

Vasárnap a Majosi SE-t fogadta a városi stadionban a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as csapat. A kék-sárgák hétközi MOL Magyar Kupa továbbjutást követően várták a mérkőzést, amelyen a három pont hazai pályán tartása volt a cél.

A feladat nem ígérkezett könnyűnek. A vendégek védekezésre rendezkedtek be és igyekeztek a kontrákra építeni, igaz ezen a téren próbálkozásaik javát sikerült elfojtani. A vásárhelyi támadórészleg azonban nem volt könnyű helyzetben, nehéz volt a majosi védelem mögé kerülni.

A labda egyértelműen a hazaiaknál volt többet és sikerült helyzeteket, lehetőségeket kidolgozni, az első félidőben azonban nem láthatott gólt a közönség.

A fordulás után azonban gyorsan meglett a vezetés, egy jobb oldalon vezetett akcióból talált be Pleszkán, aki a középre érkező labdát kapásból a kapuba továbbította – a labda habár végül kipattant, a gólvonalon túljutva tette ezt, így a 47. percben meglett a vezetés.

Ezt követően is a vásárhelyi csapat dominált, azonban a második gólt nem sikerült megrúgni – ám szerencsére a majosi támadások sem rejtettek veszélyt magukban, így az első novemberi mérkőzésén bezsebelte a három pontot a HFC.

NB III Közép csoport, 16. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Majosi SE 1-0 (0-0)

HFC: Kandó, Zahorán, Tóth, Huszár, Orovecz, Bata, Tapiska, Orosz, Ludánszki, Katona, Pleszkán
Csere: Weszelovszky, Gyüre, Darida, Gyürki, Koncz, Mezei, Becsek, Sindel, Rau
Edző: Kandó Róbert

Gólszerző: Pleszkán

Nyilatkozat: „Végre sikerült nyernünk a bajnokságban. Sok helyzetet dolgoztunk ki és hátul masszívak voltunk, nehéz mérkőzés volt. Bízom benne, hogy ez a győzelem lökést adhat az őszi szezon hátralévő meccseire is.”