Rendőri figyelmeztetésben részesült Kupiczer Ferenc

Képviselőhöz méltatlan hisztit csapott Márki-Zay embere csütörtök délelőtt a Kinizsi utcán. Krupiczer Ferenc az egyik ételkiszállító cég telephelyének bejáratát állta el, így az éhes szájak több mint fél órán keresztül nem kaphatták meg a rendelt ételt.

Kicsinyes, méltatlan és a maga nemében vicces bosszút próbált állni csütörtök délelőtt a DK helyi üdvöskéje, Krupiczer Ferenc önkormányzati képviselő. A VÁFIKA (Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítvány) jelenlegi elnöke nem tudja megemészteni, hogy a Kinizsi utca 10. szám alatti ingatlant egy helyi vállalkozó megvásárolta az alapítványtól, illetve elővásárlási és bejárási jogot kapott a várostól a Kinizsi 8.-ra is. Krupiczernek nem tetszik ez az üzlet, és feltehetően a vállalkozó személye is bosszantja. Vélhetően ezen okokból csapott ma le Márki-Zay emberének bosszúja.

A 10. szám alatt egy étkeztetéssel foglalkozó vállalkozás működik, ahonnan naponta százszámra szállítanak ki ételt Vásárhely teljes lakosságának. A bejárón mindig óriási a forgalom, hiszen több futár szállítja az ebédet, vacsorát az embereknek.

Rendőri figyelmeztetésben részesült Kupiczer Ferenc 1

A DK-s képviselő fergeteges ötlete pedig az volt, hogy autójával elállja a kocsibejárót, meggátolva ezzel a futárok közlekedését. Egy csöppet sem zavarta, hogy hány vásárhelyi család várja kopogó szemekkel az ebédet. Mondjuk egy képviselőnek nem is az a feladata, hogy a lakosság érdekeit vegye előre – jah, DE!

Mivel a vállalkozó és a futárok hiába kérték, hogy engedje őket dolgozni, a kérés süket fülekre talált, ezért rendőrt hívtak. Krupiczer természetesen még ekkor sem mozdult, kötötte az ebet a karóhoz, illetve a kocsiját a bejáróhoz. A rendőrökkel is összevitatkozott az ingatlanok számozásán, az ingatlan tulajdonjogán, illetve gyakorlatilag mindenen, csak hogy húzza az időt, és az ételek ne jussanak el a megrendelőhöz.

Rendőri figyelmeztetésben részesült Kupiczer Ferenc 2

A rend őrei azonban (nagyon helyesen) nem dőltek be a „de én képviselő vagyok” dumának, és határozottan léptek fel. A bejelentő vállalkozótól megtudtuk, hogy Krupiczer Ferencet rendőri figyelmeztetésben részesítették.

A képviselő erre bepattant a négykerekűbe, balra tekerte a kormányt (ha már máshol ezt nem tudja megtenni), és elhajtott. A bejáró felszabadult, a futárok pedig folytatták munkájukat.

Rendőri figyelmeztetésben részesült Kupiczer Ferenc 3

A csütörtök délelőtti történésekből is tisztán látszik: ilyen kicsinyes bosszúra is képesek Márki-Zay emberei azért, hogy tönkre tegyenek vásárhelyi vállalkozókat.