Továbbjutott a HFC

Sikerrel vette a MOL Magyar Kupa 7. fordulóját is a Hódmezővásárhelyi FC. Csomádon sikerült nyerni és bejutni a legjobb 32 közé.

Szerdán a legjobb 32 közé jutás volt a tét a Hódmezővásárhelyi FC számára a MOL Magyar Kupa újabb körében. A sorsolásnál olyan szempontból talán szerencséje volt a HFC-nek, hogy egy alacsonyabb osztályú csapat, a Pest megyei élvonalban szereplő Csomád volt az ellenfél. Ám ennek ellenére sem számíthattunk könnyű mérkőzésre.

A várakozások be is igazolódtak, a CSO-KI Sport csapata keményen, olykor agresszíven lépett fel. Nem véletlen, hiszen a megyeegyes együttes célja is hasonló volt, legalább még egy kört menni a kupában. Ennek ellenére azért sikerült felvenni a versenyt a hazaiakkal, az első felvonás hajrájában pedig a védelem mögé kerülve, Pleszkán érkezett jól egy visszagurított labdára, a kapuban kötött ki a játékszer.

A fordulás után sem lett könnyebb a helyzet, ráadásul a 63. percben meg is fogyatkoztak a kék-sárgák, Ludánszki mehetett idő előtt az öltözőbe, ám emberhátrányban is sikerült megőrizni  a megszerzett előnyt.

A győzelem azt is jelenti, hogy Csongrád-Csanád megyéből a Hódmezővásárhelyi FC az egyetlen csapat, amely bejutott a MOL Magyar Kupa legjobb 32 klubja közé.

Az, hogy ki lesz a következő ellenfél november közepén dőlhet el, a Ferencváros ugyanis november 14-én pótolja kupameccsét, a sorsolást pedig azt követően tartják meg a tervek szerint.

MOL Magyar Kupa 7. forduló

CSO-KI SPORT – Hódmezővásárhelyi FC 0-1 (0-1)

HFC: Kandó, Zahorán, Tóth, Gyüre, Orovecz, Mezei, Orosz, Ludánszki, Huszár, Forró, Pleszkán
Csere: Weszelovszky, Darida, Molnár, Gyürki, Koncz, Sindel, Mohácsi, Rau
Edző: Kandó Róbert

Gólszerző: Pleszkán

Kiállítva: Ludánszki

Nyilatkozat: „Hajtós, olykor a durvaság határait súroló ellenféllel játszottunk, de felvettük a versenyt. Sajnos a játékunk nem volt olyan jó, mint az Újpest ellen, de végre nyerni tudtunk, ami bízom benne, hogy lökést adhat a bajnokság folytatásához is. Mindenképpen voltak pozitív részei is a mérkőzésnek, ezekre szeretnék építeni a jövőben.”

Fotó: Archív