Egymilliárd forintos hitelkeretről döntött a vásárhelyi közgyűlés 4

A fideszes külterületi képviselő nyerte el a legtöbb ajánlást hétfőn, a Szikáncson megtartott részönkormányzati választáson. Ezzel Márki-Zay Péter újabb vereséget könyvelhet el, holott mindent megtett azért, hogy Gyöngyösi Ferencet támogassák a településrészen élők, s kegyeltjének lejtsen a pálya. A szikáncsiak nem hagyták, hogy bárki is rájuk erőszakolja az akaratát!

Mint azt többször megírtuk, a voksolás pontosan egy éve, 2019 októbere, a helyhatósági választások óta húzódott. Az elnöki posztért Benkő Zsolt mellett a Márki-Zay Péter által támogatott béke-telepi képviselő, Gyöngyösi Ferenc indult, így ez tulajdonképpen egy kis erőpróbának számított a polgármester és a Fidesz tábora között.

Nos, utóbbi győzött, ugyanis a hétfőn 16 és 19 óra között megtartott szavazáson Benkő Zsoltra 51-en, Gyöngyösire 35-en tettek ikszet. Ez 60-40 százalékos arányt jelent az urnához járult 86 fő esetében. Érdekességként megjegyezzük: korábban mindig vasárnap dönthettek a szikáncsiak, de Márki-Zayék ezen is módosítottak, csak hogy minél inkább felforgassák a választást…

A polgármesternek ez egyébként újabb egyértelmű (választási) vereség! Ugyanis hiába kampányolta végig Szikáncsot Gyöngyösivel, ajánlgatta házról házra kilincselve emberét, és hiába próbálta rátenni a kezét a részönkormányzatra, a szikáncsiak kiálltak a véleményük, szabadságuk mellett, és bebizonyították, hogy legyőzhető a polgármesteri elnyomás és az erőszak. A városvezetés mindent megtett érte, hogy Márki-Zayéknak, Gyöngyösinek lejtsen a pálya, de pórul jártak, nemet mondott erőlködésükre a helyi közösség.

A részönkormányzatba még Gyutay Katalin képviselő, illetve két szikáncsi lakos, Németh Zoltán és Oláhné Molnár Tímea jut be.

A 2006 óta működő részönkormányzat elnöke így nagy valószínűséggel továbbra is Benkő Zsolt lesz, ám ezt még a balliberális többségű vásárhelyi közgyűlésnek meg kell erősítenie.

Benkő Zsolt lapunknak elmondta, a polgármesteri hivatalnak és a jegyzőnek kötelessége lett volna, hogy levelet küldjön a szikáncsiaknak arról, hogy hol és mikor lesz a szavazás, a lakosok azonban csak a sajtóhírekből tudtak tájékozódni…