Vadonatúj eszközökkel gazdagodtak Csongrád-Csanád megye önkéntes tűzoltói

Az idén ismét hétszázmillió forintnyi támogatást oszthatott szét a katasztrófavédelem az országban működő önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek között. A járványhelyzet miatt az elnyert felszereléseket, berendezéseket, védőeszközöket az eddigiektől eltérően nem ünnepélyes rendezvényen, hanem szűkebb keretek között, a városi tűzoltó-parancsnokoktól vehették át az érintettek.

Ebben az évben az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt pályázatra összesen hatszázegy egyesület jelentkezett az országból. Szinte mindannyian kaptak támogatást, az önkéntes mentőszervezetek közül száztizenöt pályázott sikeresen.

Vadonatúj eszközökkel gazdagodtak Csongrád-Csanád megye önkéntes tűzoltói 1

A Csongrád-Csanád megyében működő önkéntes tűzoltó egyesületek összesen mintegy húszmillió forintot nyertek a BM OKF által kiírt pályázaton. Idén ekkora összegben folytatódnak az évek óta megkezdett fejlesztések a megye önkéntes tűzoltóinál. A húsz önkéntes egyesület összesen 14 millió forint értékben kapott új tűzoltó-technikai felszereléseket, amiket a mindennapi beavatkozásoknál használnak. A kiosztott felszerelések között a vágásbiztos öltözékek, benzinmotoros láncfűrészek, hidraulikus feszítővágók, légzőkészülékek, védőkesztyűk és sisakok, sugárcsövek, valamint tömlők éppúgy megtalálhatók, mint a gyorsdarabolók, magassági ágvágók, búvár- és zagyszivattyúk, különböző létrák, illetve a kereső- és kézilámpák.

Vadonatúj eszközökkel gazdagodtak Csongrád-Csanád megye önkéntes tűzoltói 2

Emellett különböző összegeket fordíthatnak oktatásra, vizsgára, EDR-rádiókra. A Balástyai önkéntes tűzoltók például több mint 900 ezer forintot nyertek a szertáruk felújítására. De egymillió forint feletti összeget nyertek a mórahalmi, földeáki, a mártélyi, a szegedi, a ruzsai, a derekegyházi és a kisteleki önkéntes egységek is a 2020-as pályázaton.

Vadonatúj eszközökkel gazdagodtak Csongrád-Csanád megye önkéntes tűzoltói 3

Vadonatúj eszközökkel gazdagodtak Csongrád-Csanád megye önkéntes tűzoltói 4

Forrás: csongrad.katasztrofavedelem.hu

Fotók: Csongrád-Csanád MKI