Újra felütötte a fejét a koronavírus Kínában

Tíz nap után újra találtak koronavírus-fertőzöttet Kínában. Az első fertőzöttet szombaton találták: egy 17 éves lány tünetmentes volt, de a szülei egy ruhagyárban dolgoztak. A hírek egyelőre egyetlen tünetet produkáló fertőzöttről sem számolnak be, de péntekig így is bezárják az összes oktatási intézményt az egyetemeken kívül, és az egész környéket magas kockázatúvá nyilvánították.

Vasárnap 137 új koronavírussal fertőzött, de tünetmentes embert találtak a Hszincsiang tartomány északi részén található Kasgarban. Tíz napja ezek voltak az első feltárt esetek Kínában. Az első fertőzöttet szombaton találták: egy 17 éves lány tünetmentes volt, de a szülei egy ruhagyárban dolgoztak – olvasható a Guardian cikkében.

A hírek szerint a lány nem járt külföldön, illetve nem is találkozott koronavírus-fertőzött személlyel.

A helyiek először semmit nem tudtak, mindössze annyit észlelhettek, hogy szombat délután hirtelen minden repülőjáratot töröltek, ami érintette a várost, majd a hatóságok először azt üzenték a közösségi médiában, hogy „ne higgyen senki a pletykáknak”. Az üzenetet később mégis törölték, majd vasárnap bejelentették az új fertőzötteket.

Szombat este viszont óriási tesztelésbe kezdtek, egy este alatt a régió 4,75 millió lakosától szerettek volna mintát venni.

Vasárnapig végül 2,84 millió embert sikerült tesztelniük.

A kínai kormány ígérete szerint a fennmaradó lakosság tesztelésével legkésőbb keddig végeznek.

A hírek egyelőre egyetlen tünetet produkáló fertőzöttről sem számolnak be, de péntekig így is bezárják az összes oktatási intézményt az egyetemeken kívül, és az egész környéket magas kockázatúvá nyilvánították.

Forrás: hirado.hu