Megyei rangadót játszik a HFC az NB III-ban

Az Újpest FC II. vendégeként folytatódott vasárnap az NB III-as bajnokság a Hódmezővásárhelyi FC számára.

Vasárnap délelőtt a Csepel Stadionban, az Újpest FC II. vendégként lépett pályára a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as csapata. A felekre nem vártak ideális körülmények, a találkozó szakadó esőben zajlott, ráadásul a mélytalajú pályán nem volt könnyű dolga senkinek.

A kezdő félidő első felében inkább a mezőnyben zajlott a játék, majd a hazaiaknak villámgyorsan sikerült kihasználniuk két vásárhelyi figyelmetlenséget, Kálnoki-Kis Zsombor volt szemfüles, a duplájával 4 perc alatt kerültek előnybe a hazaiak.

A fordulás után kissé változott a játék képe, a vásárhelyi csapat még inkább támadószellemben futballozott, ami biztatónak tűnhet a jövőre nézve. Sajnos az adódó hibánkat a 63. percben újból kihasználta a hazai alakulat, igaz a 70. percben, Bata Kristóf révén sikerült a szépítés. Helyzetek ezt követően is akadtak, de a kapu előtti utolsó pillanatokban még nem sikerült a legjobb döntéseket és megoldásokat meghozni, így az Újpest otthon tartotta a pontokat.

Szerdán a kupában jöhet a folytatás, majd a hétvégén a sereghajtó Majosi SE-vel mérkőzik csapatunk.

NB III Közép csoport, 15. forduló

Újpest FC II. – Hódmezővásárhelyi FC 3-1 (2-0)

HFC: Weszelovszky, Zahorán, Tóth, Huszár, Orovecz, Bata, Tapiska, Orosz, Ludánszki, Forró, Pleszkán
Csere: Kandó, Gyüre, Darida, Gyürki, Koncz, Mezei, Katona, Rau
Edző: Kandó Róbert

Gólszerzők: Kálnoki-Kis, Ferkel ill. Bata

Nyilatkozat: „Jelen pillanatban ez az eredmény a realitás. A hazaiak könyörtelenül kihasználták az apróbb figyelmetlenségeinket. A második félidőben mutatott játék biztatónak tűnt, a támadószellemmel és az akarással nem volt probléma, sok helyzetet alakítottunk ki, de a kapu előtt egyelőre határozatlanok vagyunk.”