Két győzelemmel vették be Eger várát!

Sikerrel zárult a bajnokság első idegenbeli túrája, a felnőttek és az U20-asok is értékes pontokkal távoztak.

Igazi rangadóra készülhetett az U20-as csapat Egerben, hisz a vendéglátó négyből három győzelemmel kezdte a szezont, ráadásul mindhárom meccsüket otthon tudták megnyerni. A Kosársuli a Győr ellen remekül játszott, ám az első másfél negyed ezúttal az egrieké volt, tíz pont fölött is járt a különbség. A szünetre aztán szépen zárkózott Tóth Tamás együttese (37-36), majd a 25. perctől óriási, 13-0-s rohammal húztak el a mieink. A hajrára úgy tűnt, eldőlt a meccs, hisz majd’ 20 ponttal is vezettünk, ám visszajöttek két pontra a hazaiak – végül sikerült megőrizni az előnyt, és 77-75-re megnyerni a meccset. Nemanja Acimovic 25 ponttal a mezőny legeredményesebbje volt.

NB I/B U20 Zöld csoport, 5. forduló:

EKE Eger KOK-Vásárhelyi Kosársuli 75-77 (21-13, 16-23, 7-22, 31-19)

Eszterházy Csarnok. Vezette: Lónáth, Bene

Kosársuli: Bodócsi 19/9, Varga Á. 4, Filak 3/3, Megyesi 5/3, Acimovic 25

Cserék: Kozma 5, Bálint 1, Knyúr 4, Pánczél 7/3, Molnár -, Németh 2, Sirkó 2

Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás: “Hullámzó mérkőzést nyertünk meg. A meccs eleje és a vége a hazaiaké volt, de menet közben erősebbnek bizonyultunk. A rotációnk mélyebb volt, ez döntő faktornak bizonyult. Voltak egészen biztató döntéseink, de akadt sajnos rengeteg buta hibánk is. Dolgozunk tovább, van potenciál bennünk még. Izgalmas rangadó volt, gratulálok mindkét csapatnak!”

Felnőttcsapatunk a sérülések, betegségek miatt több sebből vérző, négyből négy vereséggel indító Eger ellen esélyesként lépett pályára, nem csupán a három győzelem, hanem az eddig mutatott játék miatt is. A papírforma azonban azt is mutatta, hogy a kellemetlen stílusú házigazda egy percre sem adja fel.

Az első negyedben ugyanakkor valóban kijött a két csapat közti különbség, Béres Nándor kettese csak az alaphangot adta meg, rajta kívül öt Kosársuli-játékos is kosarat szerzett a tíz perc során, a hazaiak pedig sok hibával és eladott labdával kezdtek (9-17). A második negyedben tovább nyílt az olló, Tóth Tamás rotálta a felállást, ennek következtében a 16. percben félig-meddig már eldőlt a mérkőzés (11-29). A teljes kontroll remek csapatjátékkal tovább folytatódott, a félidőre húsz pontnál is nagyobb vásárhelyi előnnyel vonulhattak a felek (21-42).

A játék képe a 27. perctől kezdett el változni picit, Máté Balázs vezetésével felcsillant az apró remény (Varga Zalán triplája zárta a negyedet, 39-54). A záró játékrész elején tíz pontot belülre zárkózott az Eger, ám előbb Molnár Bence pontjai lendítették át a holtponton az együttest, majd Vuk Pavlovic kosarai és asszisztjai végleg eldöntötték a győzelem sorsát. A vége 78-69-es Kosársuli-siker, megvan a 4/4, így az Újpesttel holtversenyben továbbra is vezetjük a tabellát!

NB I/B Zöld csoport, 5. forduló:

EKE Eger KOK-Vásárhelyi Kosársuli 69-78 (9-17, 12-25, 18-12, 30-24)

Eszterházy Csarnok. Vezette: Sallai, Gergely, Domán

Eger: Csomor 12/6, Máté 21/9, Illés 2, Steier -, Szicsák 4

Cserék: Ungi 8/6, Papp 21/15, Mondi 1, Bíró -, Pomázi –

Vezetőedző: dr. Váczi Péter

Kosársuli: Molnár 14/3, Varga Á. 12/3, Béres 6, Bálint 11/3, Perák 7

Cserék: Pavlovic 10, Varga Z. 12/6, Rostás 2, Bodócsi 4, Kozma –

Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás: “Először is gratulálni és sok sikert szeretnék kívánni a sok sebből vérző Egernek! Az első félidőben teljes kontroll alatt tartottuk a hazaiakat, de a második félidei extra dobásokkal magunkra engedtük őket. Szerencsére mindig volt valaki, aki átlendítette a csapatot a kritikus pillanatokban. Nálunk az utolsó negyeddel nagyon nem vagyok megelégedve, de nem szeretnék telhetetlen lenni, nagyon értékes győzelmet értünk el!”

Folytatás kedden 19 óra 30 perctől egy keménynek ígérkező Hepp Kupa-mérkőzéssel, Békéscsabán a Békés ellen lép pályára a felnőttcsapat.

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu