Ízléstelen szójátékot csinált Márki-Zay a fideszes képviselő halálából

Vásárhely balliberális polgármestere megint páros lábbal szállt bele a kormánypárti szimpatizánsokba. Persze valahol érthető a frusztrációja: nemcsak jelöltjének súlyos borsodi választási kudarca, de bukott embere visszaélésgyanús ügyének mentegetése is ráégett. Kipukkadt a politikai lufi, odakozmáltak a politikai termékek, marad a verbális agresszió?

„Orbán addig lesz miniszterelnök, amíg a tudatlanok a másságtól rettegve a tolvajokra is örömmel leszavaznak” – fröcskölte a minap Facebook-oldalára Márki-Zay Péter, akit még mindig a saját és balliberális szövetségeseinek borsodi bukása miatti sebnyalogatás tart politikai fogságban. Majd hozzátette: „Ördögi csapda, hogy a humanitárius menekültgondozók, a cigányokkal és zsidókkal szolidaritást vállaló ellenzékiek és az érzékenyítés szót használó pszichológusok minden megszólalása újabb és újabb bizonyíték Orbán vádjaira Orbán rasszista, homofób, migránsoktól rettegő szavazói számára.”

Ebben a rövidke megszólalásban sikerült a Fidesz-KDNP szimpatizánsait, a kormánypárti szavazókat (vagy legalábbis azok egy jó részét) egyszerre „tudatlannak”, valamint „rasszistának és homofóbnak” minősítenie, degradálnia.

Tudatlanok, rasszisták, homofóbok – Márki-Zay ismét a fideszes szavazókat savazza

Egy kommentelője egyébként azonnal felhívta a figyelmét, teljes joggal: „Ön, és persze már több ellenzéki párt képviselője is ismét tudatlannak, ostobának nevezi a FIDESZ szavazóit. Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy önöknek ezeket az önök által sértegetett embereket kellene meggyőzni arról, hogy változtassák meg a szavazatukat. Szerintem ez így nem fog menni.” Mire Márki-Zay egészen gyönge magyarázkodással odavetette: „Csak hogy pontosan fogalmazzunk: az, hogy a tudatlan emberek szavazatával marad hatalmon a Fidesz, egyáltalán nem jelenti, hogy minden szavazója tudatlan.”

Tudatlanok, rasszisták, homofóbok – Márki-Zay ismét a fideszes szavazókat savazza 1

Vagyis újra kinyilvánította, hogy Orbán Viktort – szerinte – a tudatlan emberek, azaz mondjuk ki: az ostobák és a hülyék (azok voksai) tartják kormányon. Legalábbis így gondolkodik a „szeretet hatalma” materialista keresztény jelmezben.

Vásárhely balliberális polgármestere persze nem először – és vélelmezhetően nem is utoljára – rugdossa a vele ellentétes értékrendű, más politikai közösséghez tartozó embereket. Korábban több cikkben foglalkoztunk már azzal, hogy tulajdonképpen sportot űz a Fidesz-szavazók gyalázásából. Külön pikáns, hogy miután ez ügyben már számtalan alkalommal bukott le, július 19-i Facebook-videójában azt az egészen meredek kijelentést merte tenni, hogy „Azt a leghatározottabban szeretném cáfolni, hogy én valaha is a fideszes szavazókat minősítgettem volna.”

Miközben – mutattuk be összefoglalónkban – ez vaskos hazugság, mert az utóbbi bő két év során a kormánypártok támogatóit válogatott sértésekkel illette: többek között a jelenkor „Biszku Béláiként”, ostoba, vakhittel vezérelt, jellemzően képzetlen vagy rendkívül beszűkült, tájékozatlan, csökönyös, megragadt emberekként jellemezte őket különféle kirohanásaiban. Augusztus 2-i videós „elemzésében” is bele(sz)állt a Fidesz-szimpatizánsokba, hisz úgy fogalmazott, Orbán Viktornak „a legszegényebb, legtanulatlanabb emberekre van szüksége”, a tehetős és képzett emberek ugyanis nem szavaznak rá…

Ami pedig a legfrissebb (soros) mocskolódást illeti: valahol érthető Márki-Zay frusztrációja. Hiszen október 11-e kapcsán és az azóta eltelt időben nemcsak jelöltjének súlyos borsodi választási kudarca, de bukott embere visszaélésgyanús ügyének mentegetése is durván ráégett. Mint elemzéseinkben bemutattuk, a választók visszautasították kizárólagos politikai termékeit: az elvtelen, értékek és tartalom nélküli teljes balliberális összeborulást, valamint a parttalan, korlátlan és öncélú Fidesz-gyűlöletet is. Sőt, unokatestvére, Hadházy Ákos lebuktatta: kiderült, a „korrupcióüldöző király” meztelen. A független országgyűlési képviselő nyílt levélben volt kénytelen helyretenni vásárhelyi rokonát, ne relativizálja a saját politikai oldalához kötődő visszaéléseket, s ne kenje el megbocsátható „ügyeskedésnek” a korrupciógyanús ügyeket, a kétes céges manővereket. Hadházy megfeddte a maszatoló Márki-Zayt, hogy oda a hitelesség (látszata vagy utolsó morzsája), ha a saját oldalukon felbukkanó korrupciót nem ugyanolyan elánnal üldözik, mint a másik tábor vélt vagy valós ügyeit, illetve beszólt neki, nem kellene annyira lenézni a választóikat, „hogy azt hazudjuk nekik: nálunk csak szentek vannak, bezzeg a Fideszben mindenki lop”…

Kipukkadt a politikai lufi, odakozmáltak a politikai termékek, marad a verbális agresszió?