Cseri Tamás: szinte működésképtelen a polgármesteri hivatal 1

Nagyon nagy a felelőssége a városvezetésnek abban, hogy gócponttá vált a polgármesteri hivatal – jelentette ki Cseri Tamás csütörtökön, a közgyűlés szünetében tartott sajtótájékoztatón. A fideszes képviselő szerint emiatt nemcsak az ügyintézésre érkező vásárhelyiek egészsége került veszélybe, hanem a városháza működése is. A politikus méltatlannak nevezte, hogy Márki-Zay Péter azt mondta egy program kapcsán: “nem hullanak a gyerekek Vásárhelyen”.

– Napirend előtt éles vita alakult ki a vírushelyzettel kapcsolatban, ugyanis maga a polgármester írta ki a Facebook-oldalára, hogy járványgócponttá minősült a polgármesteri hivatal. Ebben nagyon nagy felelőssége van a vezetésnek, hiszen az első vásárhelyi közintézmény, amelyben a legnagyobb gondokat okozza a koronavírus, az maga a városháza – értékelte a közgyűlés elején elhangzottakat Cseri Tamás. A képviselő hozzátette, sokkal jobban oda kellett volna figyelniük az ott dolgozó vezetőknek és köztisztviselőknek, akik ehelyett az értesülések szerint több tízfős irodabulit szerveztek a közelmúltban, ami elősegíthette a vírus terjedését.

A fideszes politikus szerint a torony alatt kialakult állapotok miatt nemcsak az ügyintézésre érkező vásárhelyiek egészsége került veszélybe, hanem a hivatal is majdnem működésképtelenné vált. – Van olyan iroda, amelynek szinte az összes munkatársa otthonról dolgozik. Kaptunk olyan visszajelzéseket, hogy vannak ügyek, amelyek intézését el sem tudják indítani, hanem az érintett lakost a portáról hazaküldték – fejtette ki.

Cseri Tamás: szinte működésképtelen a polgármesteri hivatal

Szintén szóváltás lett a mindennapos testnevelés keretében az uszoda és a vívócentrum használatáról is. Cseri Tamás szerint az önkormányzat több mint tíz éven keresztül meg tudta teremteni ennek feltételeit, most azonban a tankerületre terhelné az ezzel járó költségeket. – A tankerület ezt természetesen nem tudja átvállalni, ezt a településnek kell megoldania – mondta.

Márki-Zay: nem hullanak a gyerekek Vásárhelyen

Emellett több mint egy évtizedig működött Vásárhelyen az a mintaprojekt, ami által a fizikai terhelésen átesett általános iskolás gyermekeket vizsgáltak, kiszűrve ezzel az esetleges rejtett betegségeket. – Márki-Zay Péter ezt a programot is megszüntette, és egy csúnya elszólása is volt ezzel kapcsolatban: azzal, hogy a program nem aktív, és egy-két fiatalnál esetleg nem szűrik ki a komoly betegségeket, még nem hullanak a gyermekek Vásárhelyen. Egy városvezető nem tehet ilyen kijelentést, ez méltatlan – jelentette ki Cseri Tamás.

A közgyűlésről összefoglalót később olvashatnak portálunkon.

Fotók: Gémes Sándor