Márki-Zay szerint eredmény, hogy nem épült új könyvtár a Kossuth téren

Meggyávult a balliberális vásárhelyi polgármester: miután a múlt héten ráégett, hogy mentegeti bukott emberét, Bíró Lászlót a korrupciógyanús ügyei miatt, a szerdai szegedi tárgyalására már nem mer elmenni. A jelek szerint kellemetlen lett volna, hogy neki kell beszélnie akár a nyilvánosság előtt korrupcióról, visszaélésekről. Márki-Zay ezúttal egy Lázár János által tett rágalmazási feljelentés vádlottja, azonban a városvezető arra hivatkozva halasztotta el a tárgyalást, hogy Covid-fertőzötteket találtak a városházán, és nem kizárt, hogy ő is találkozott velük. 

Mindjárt meg is magyarázzuk, miért furcsa ez: amikor Márki-Zay korábban kontaktba került koronavírus-fertőzöttekkel, akkor ő maga is tesztelésnek vetette alá magát és önkéntes karanténba vonult. Erről pedig folyamatosan tudósított is közösségi oldalán. Most azonban erről nincs szó, legalábbis nem jelentette be a polgármester, hogy ilyenre készülne (tehát akár fertőzésgyanús lenne, akár karanténba került volna), viszont úgy tűnik: a Covid képében megtalálta a kibúvót, hogy ne kelljen elmenni a szegedi tárgyalására a számára kellemetlen ügy miatt.

Hétfőn és kedden is megjelentek a hírek arról, hogy igazolták a koronavírust a polgármesteri hivatal több dolgozójánál, ami Márki-Zaynak ilyen szempontból kapóra is jött. Ha amúgy hétfőn tudta, hogy megjelent a koronavírus, miért is nem csináltatott gyorsan egy Covid-tesztet, hogy ha ez negatív, akkor szerdán el tudjon menni a bíróságra?

Nem csoda, hogy a politikus gőzerővel menekül a nyilvánosság és a sajtó kellemetlen kérdései elől, ugyanis csúnyán megégette magát a borsodi választás és bukott jelöltje, Bíró László korrupciógyanús ügyei kapcsán. Ugyanis kiderült: számára a korrupció üldözése is csak egy olyan politikai termék, mely a hatalomra jutás eszközeként szolgál; ha a sajátjairól van szó, akkor szerinte nem bűn a visszaélés. Ennek kapcsán jól leleplezte és meg is feddte saját unokatestvére, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki amúgy költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést is tesz Márki-Zay emberének céges manőverei kapcsán.

Azon sztori kapcsán, amit a balliberális vásárhelyi rokon egyfajta „ügyeskedésként” meneteget: „Számomra az még nem bűn, hogy az uniós pályázatokban résztvevők önérdekből cselekedtek, saját ingatlanukat fejlesztették irodafejlesztés címen, saját maguk mellett ismerősöket vagy rokonokat is alkalmaztak, vagy magáncélra is használt eszközöket vásároltak – amennyiben ez sem amennyiben ez sem a törvényekkel, sem a pályázatok szabályaival nem volt ellentétes.” Hadházy szerint viszont „óriási veszély, ha a sajátjaink tetteit relativizálni kezdjük”, azaz a saját tábor visszaéléseit nem ugyanolyan elánnal üldözzük, mint a másik oldalhoz kötődő, vélt vagy valós ügyeket…

Hát, ennek kapcsán valóban lenne pár jogos kérdés, amire Márki-Zaynak felelnie kellene, érthető, ha menekül a nyilvánosság elől…

Száz szónak is egy a vége, a polgármester gyávaságát, ha úgy tetszik, becsicskulását mutatja a mostani cselekedete. A mai tárgyalás és az igazságszolgáltatás így (egyelőre) elmarad, de ennek kijátszását megszokhattuk már Márki-Zaytól. Mint arról többször beszámoltunk, soha nem volt még Vásárhelynek olyan polgármestere, akit ennyiszer marasztalt el a bíróság azért, mert bebizonyosodott: valótlanságokat állít, valótlanságokkal rágalmaz meg, járat le közszereplőket és magánszemélyeket. Portálunk információi szerint a politikus ellen csaknem tucatnyi személyiség jogi, polgári, illetve rágalmazási büntetőper van folyamatban a bíróságokon.