Kísérletekkel a természettudományi tárgyak megkedveléséért 1

A Nemzeti Tehetség Program keretében egy tehetségkört hoztak létre a Szent István Általános Iskolában. A foglalkozások során rengeteg kísérletet végeztek el a diákok, amik által közelebb kerültek azokhoz a tantárgyakhoz, amiktől általában „rettegni” szoktak. A projekt zárórendezvényét szerdán tartották meg az Időspirál Élményközpontban.

Január elsején egy 30 órás természettudománnyal foglalkozó tehetségkör indult a Szent István Általános Iskolában, amit „Természetolimpiának” neveztek el. Ennek keretén belül az Olimpia színeihez rendeltek hozzá különböző foglalkozásokat. A kék színhez például a víz társult, így azzal kapcsolatos kísérleteket végeztek el a diákok.

Kísérletekkel a természettudományi tárgyak megkedveléséért 2

A program márciusban szünetelt, majd szeptemberben a gyerekek újra belevetették magukat a kísérletezésbe. A projekt zárórendezvényén, szerdán, beszámoltak a foglalkozásokról, így azok is részesei lehettek azoknak, aki nem tudtak részt venni mindegyik alkalommal az összejöveteleken.

A program indulásakor 30-35 fős törzsgárdája volt a programnak, azonban nagyon sok kíváncsi diák szeretett volna csatlakozni, így szeptemberben már a hatodikosok is részt vettek a foglalkozásokon. Minden alkalommal különböző kísérleteket végeztek a diákok, illetve konzultáltak az ismert sportolókkal, megismerkedtek a sportok történelmét, és érdekes feladatokkal „vesztek el” a tudományokban.

Ha azt mondjuk, hogy természettudományok, akkor mindenkiben megáll egy pillanatra a levegő, mert nem könnyűek ezek a tantárgyak. Már több éve azért folytatjuk az ilyen programokat, hogy a gyerekek megszeressék ezeket a tárgyakat a kísérletezéseken keresztül. Szeretnénk felkelteni bennük a kíváncsiságot, és azt szeretnénk elérni, hogy ne tartsanak ezektől a tantárgyaktól, hanem szeressék őket” – nyilatkozta Béleczkiné Tatár Katalin.

Kísérletekkel a természettudományi tárgyak megkedveléséért