Kihirdették az „Ulm a kultúra és a természet között” pályázat eredményét

A Németh László Gimnázium, Általános Iskola és az Ulmi St. Hildegard Gimnázium diákcsere programjának keretében a Németh László Gimnázium diákjai 2019. április 04. és 2019. április 11. napja között tettek látogatást a St. Hildegard Gimnázium, Ulm városa és Siegfried Keppler nyugalmazott Városi Tanácsnok Úr meghívására Ulm városában.

A látogatás során a fiatalok megismerkedhettek Ulm város nevezetességeivel, kulturális és természeti értékeivel, kiváló lehetőséget kaptak német nyelv tudásuk fejlesztésére, betekintést nyerhettek a német fiatalok hétköznapjaiba. A megvalósult diákcsere program kapcsán meghirdetésre került az „Ulm a kultúra és a természet között” pályázat, amelynek díjátadására október 21. napján került sor a Németh László Gimnáziumban.

Kihirdették az „Ulm a kultúra és a természet között” pályázat eredményét 2

Siegfried Keppler Úr, a Németh László Gimnázium tiszteletbeli pedagógusának köszöntő gondolatait és személyes gratulációját a díjazottak számára Árva László, a Németh László Gimnázium igazgatója tolmácsolta:

 

Kedves Pályázó Diákok!

Amikor a legutóbb 2019-ben Ulmba látogattatok, számunkra ez egy magától értetődő örömteli esemény volt, azonban mára a világ egy sokoldalú rendkívüli állapotba került.

Válságok, háborúk, üldöztetések érintenek bennünket, ezáltal még inkább átérezzük, mekkora fontossággal bírnak a diákcsere programok, a kapcsolatok és a találkozások. Mi is segíteni akarunk, hogy ezt a nehéz időszakot sikeresen átvészeljük és reméljük, hogy hamarosan ismételten megszervezhetjük találkozóinkat.

Minden díjazottnak szívből gratulálok, a többi pályázónak is köszönjük pályamunkáikat, s reméljük, hogy a személyes találkozásokat és Ulm városát kellemes élményként őrzik meg emlékezetükben.

Már nagyon várjuk a napot, amikor ismételten személyesen találkozhatunk, addig is minden jót kívánok és üdvözletemet küldöm a Németh László Gimnázium, Általános Iskola minden pedagógusának, diákjának, a kedves szülőknek, és a diákcsereprogram minden támogatójának.

 

Siegfried Keppler

nyugalmazott városi tanácsnok

az Ulmi St. Hildegard Támogató Egyesület

tiszteletbeli elnöke

a Duna-menti Ulm városából

 

A pályamunkákat a zsűri, Ulrich Becker, a Südwestpresse főszerkesztőjének elnökletével a következők szerint díjazta:

  1. díj: Szabó Gréta,
  2. díj: Kapocsán Gréta,
  3. díj: Balog Zsófi.

Pályamunkája alapján dicséretben részesült Nagy Levente.

Kihirdették az „Ulm a kultúra és a természet között” pályázat eredményét 1

Siegfried Keppler Úr, a német-magyar baráti kapcsolatok támogatójának áldozatos munkáját, és példaértékű támogatását ezúton is hálásan köszönjük, a díjazottaknak szívből gratulálunk.

 

Forrás: Balázs József , tanügyigazgatási és intézményüzemeltetési igazgatóhelyettes, Németh László Gimnázium, Általános Iskola