Exkluzív videót mutatott Lázár János a vasút-villamosról

Az év végén megérkezhet Magyarországra a Hódmezővásárhely-Szeged közötti villamosvasút első szerelvénye, amivel várhatóan január végén találkozhatnak a vásárhelyiek a forgalomban.

Az első jármű már kigördült a valenciai gyárból, és megtette az első métereket Spanyolországban. Kanda Imre, a beruházás mérnöke a közelmúltban elmondta, várhatóan december 16-án érkezik meg Magyarországra az első szerelvény, amely várhatóan január második felében lesz mozgásképes, így ezt követően kezdődhet meg a próbaüzem Szegeden, Hódmezővásárhelyen, illetve a V135-ös számú nagyvasúti szakaszon. Ezt követően a többi Tram-train szerelvény folyamatos szállítása 2021. második feléig tervezett.

Amikor az új közlekedési eszköz forgalomba áll, akkor a körforgalmakban mindig elsőbbsége lesz, függetlenül attól, hogy éppen merről merre tart a csomópontban. Az egyenrangú útkereszteződéseknél is a szerelvények élveznek majd elsőbbséget, felülírva a jobbkéz-szabályt. Útszűkület esetén is minden esetben a Tram-train haladhat elsőként.

Plusz négy Tram-train szerelvény érkezik Vásárhelyre (X) 2

A szerelvényekre városon belül 50 km/h sebességkorlátozás vonatkozik, lakott területen kívül pedig akár a 100 km/h sebességet is elérhetik majd.

Egy-egy szerelvényre maximum 216 utas szállhat majd fel.

Megkezdték a Tram-train menetrendjének és tarifarendszerének kidolgozását (X) 29

Néhány műszaki adat:

Méretek: 37,2 méter×2,65 méter×3,8 méter

Az elektromotor teljesítménye: 4×45 kW (600 V, egyenáram)

A dízelmotor teljesítménye: 2×390 kW

Tengelyelrendezés: Bo’2’2’Bo’

Cseri Tamás: ha megépül a Tram-Train, Vásárhely és Szeged között végre nem lesz távolság [x]