Továbbjutott a kupában a HFC

Vasárnap a Paksi FC II-es csapatát fogadta a HFC a városi stadionban, sajnos nem sikerült megtörni a nyeretlenségi szériát.

Nagy reményekkel készült a HFC NB III-as csapata a vasárnapi Paks II elleni mérkőzésre, egyrészt jó hírnek tűnt, hogy az NB I-es csapatból ez alkalommal nem akadt olyan, aki lejátszott, de tudtuk, hogy a fiatalok is agilisak lesznek.

Az első 10 perc ennek ellenére a HFC-é volt, sikerült az ellenfél térfelén tartani javarészt a labdát és egy kisebb helyzetünk is akadt. Egy szögletet követően Borsos Vilmos nem volt a helyzet magaslatán, rosszul jött ki a kapuból, az elénk pattanó labdát azonban éles szögből nem sikerült a kapuba továbbítani.

Negyedóra után éledezett a Paks is, kiegyenlítetté vált a játék és ők is több támadást vezettek, alig félóra után pedig ennek meg is lett a gyümölcse. Sokáig pattogott a tizenhatosunkon belül a labda, többször is sikerült blokkolni, majd egy rövid felszabadítás után mégis paksi játékoshoz került a játékszer, Vas Gábor pedig a tizenhatoson kívülről kapura suhintotta, Weszelovszky talán nem is sokat látott ebből, nem tudott hárítani.

A Paks ezt követően még inkább a védekezésre helyezte a hangsúlyt és kontrákra rendezkedett be. A fordulás után rögvest cserélt a HFC – Ludánszki több kemény belépőt is kénytelen volt állni az első felvonásban, ápolásra is szorult, a második játékrészt már a kispadról nézte, Pleszkán érkezett a helyére, kétcsatáros felállással próbálkoztunk.

A paksi védelem azonban nem adta könnyen magát. Az utolsó félórában még frissített Szűcs Róbert vezetőedző, ám az átütő erő hiányzott, néhány kisebb lehetőség és egy-egy kapura lövés akadt, de olykor a paksi kontrák is veszélyesek voltak. Nem változott az eredmény, 1-0-ra nyert a Paks II.

A HFC a következő fordulóban az Újpest II. vendége lesz.

NB III Közép csoport, 14. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Paksi FC II. 0-1 (0-1)

HFC: Weszelovszky, Zahorán, Huszár, Gyüre, Gyürki, Bata, Tapiska, Orosz, Ludánszki, Katona, Forró
Csere: Kandó, Tóth, Darida, Orovecz, Koncz, Molnár, Bartyik, Pleszkán
Edző: Szűcs Róbert

Gólszerző: Vas

HFC