Duplán hajolt meg a Győr a Kosársuli előtt

Varga Zalán extra triplamutatója is kellett az újabb győzelemhez, ráadásul U20-asaink is simán nyertek a Hódtóiban.

A már többször emlegetett “erőltetett menet” utolsó felvonása következett szombaton a Vásárhelyi Kosársuli számára. U20-as csapatunk a szerdai, Budafok-PSE elleni hazai vereség után javítani kívánt a bajnokság (hivatalosan) negyedik fordulójában, és ez tökéletesen sikerült is a Győr ellen: a hibákat koncentráltan, összeszedetten javította ki Tóth Tamás tehetséges csapata, az első perctől szinte az utolsóig uralta a meccset. A fölényes, 102-55-ös sikerből Drávai Tamás 23 ponttal vette ki a részét, rajta kívül öten jutottak legalább 10 szerzett pontig.

NB I/B U20 Zöld csoport, 4. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 102-55 (28-8, 26-17, 32-11, 16-19)

Teljes jegyzőkönyv és Tóth Tamás nyilatkozata hamarosan!

A felnőttcsapat a DEAC U23 elleni győzelem után hét közben fokozni tudta a tempót (ezt a Pénzügyőr bánta), és a Győr ellen volt még egy újabb szint. Sokan emlékezhetünk, hogy az előző szezon döcögősen kezdődött a Kosársulinak, ám utána remek játékkal sikerült egyre feljebb jutni a tabellán, a koronavírus-járvány előtti időszakot pedig úgy tűnik, remekül hozta át az új idényre Tóth Tamás együttese

Az eddigi három meccsükből egyet dudaszós triplával megnyerő, kettőt nagyon szoros csatában elveszítő, két volt békésit (Kertész és Lógár nyáron váltott) a kezdőben tudó győriek kezdtek jobban, Bakon Csanád vezényletével zsinórban négy triplával léptek el. A negyed közepén érték utol a mieink a vendégeket, majd egy vendég időkérés után rotálni kezdte csapatát Tóth Tamás, a játékrész végére pedig a vezetést is átvettük (24-19).

A második negyedet ismét a Győr kezdte jobban, Hágen duplájánál a 14. percben náluk volt az előny (28-31). Ekkor időt kértünk, majd óriási, 19-0-s (!) rohammal, Varga Zalán hármasaival a főszerepben állva hagytuk az ellenfelet. A félidőben 51-37 állt az eredményjelzőn, magabiztos hazai vezetés tudatában vonultak öltözőbe a felek.

A szünetet követően tovább nőtt a különbség, újfent Varga Zalán tripláinak köszönhetően: klasszis teljesítményt nyújtva mind a hét hárompontosa sikeres volt a meccsen, ez pedig döntő faktornak bizonyult mind a harmadik negyedre, mind a találkozó egészére nézve. Ehhez a teljesítményhez társult egy szorosabb védekezés, a megszokott erős asszisztjáték, valamint az, hogy a csapat minden tagja hasznosan és jó játékkal rukkolt elő – nem véletlen, hogy a tíz percet záró Rostás Imre-triplánál már a húsz pontot is átlépte a különbség (77-54)

A hajrában a harminchoz is közelített a Kosársuli-előny, ám picit kiütközött a heti fáradtság, a győriek pedig újabb triplákkal közelebb jöttek. Ez mindössze az eredmény kozmetikázására volt elegendő nekik, hisz Molnár Bence kettesei megálljt parancsoltak a zárkózásnak. A vége 93-75-ös vásárhelyi győzelem: megvan háromból a harmadik sikerünk, így az Újpesttel holtversenyben pillanatnyilag vezetjük a Zöld csoport tabelláját!

NB I/B Zöld csoport, 4. forduló

Vásárhelyi Kosársuli-Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 93-75 (24-19, 27-18, 26-17, 16-21)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Vida, Nepp, Kruk

Kosársuli: Molnár 16, Varga Á. 14/3, BÉRES 12/3, Bálint 3, Perák 6

Cserék: VARGA Z. 27/21, Pavlovic 8, Rostás 7/3, Bodócsi –

Vezetőedző: Tóth Tamás

Győr: Kertész 4/3, Bakon 17/15, Horváth 18/9, Lógár 4, BERNECZEI 10

Cserék: Geiger 5/3, Nagy 5/3, Hágen 5/3, Földesi 7/3, Domsitz

Vezetőedző: Csaplár-Nagy Ervin

Tóth Tamás: “Nagy energiákat mozgósított mindkét társaság az első félidőben. A győriek hét triplát értek el 50%-os hatékonysággal, főleg ez tartotta őket a meccsben. A második félidőben már csak mi dobtunk tovább extrán, nyílt az olló. A negyedik negyedben már a fáradtság is kiütközött, de nem forgott veszélyben a győzelmünk. Köszönjük a helyi B-közép szurkolását, gratulálok mindkét csapatnak!”

Jövő szombaton, október 24-én következik az újabb mérkőzés, 17 óra 30 perctől Egerben lép pályára a Kosársuli. Utána, 19 óra 30 perctől az U20-asok is játszanak.

Hajrá, Kosársuli!

Forrás és fotó: vasarhelyikosarsuli.hu