Hadházy Ákost is megtalálta a K’Art-ügyben Szabó Bálint 5

A korábban „százezres” kormányellenes tüntetésről vizionáló Hadházy Ákos és Széll Bernadett ma bejelentette, hogy inkább autós blokádot szerveznek az állami média központjához október 23-ára a „mocskos és hazug propagandagépezet hazugságai ellen” tiltakozva.

A független képviselők a változtatást az „aggasztó járványhelyzettel” indokolták. „Tegnap már 33 honfitársunk halt meg a koronavírus következtében. Mivel a kormány alig tesztel, nem láthatunk tisztán, de sejteni lehet, hogy a helyzet még rosszabb is, mint látszik, és a járvány kontrollálatlanul tombol. Készültünk erre a lehetőségre, és sajnos be is következett. Október 23-án nem tehetjük, hogy ne tiltakozzunk hazugság ellen, de az egyetlen felelős döntés ebben a helyzetben az, ha átalakítjuk a tervezett rendezvényünket és autós demonstrációt tartunk” – írták.

Tanulván a Clark Ádám téri dudálós, és büntetésekkel végződő tüntetésekből, Hadházyék közlése szerint a mostani demonstrációt bejelentették a rendőrségen. „Kérjük, hogy mindenki viselkedjen felelősségteljesen, ne induljon el gyalogosan! A beszédeket online közvetítjük. Aki tud, tegyen nemzeti színű zászlót az autó ablakába!” – írták Hadházy Ákosék. Arra is felhívták a figyelmet, hogy az eredetileg tervezettnél korábban, fél háromtóltól kezdenek, mert így „aki szeretne, átmehet a színművészeti egyetemisták felvonulására”.

Hadházy Ákosék döntése mögött egyébként az is állhat, hogy a független képviselő jelenleg hadban áll az egész baloldallal, amelynek pártjai mindeddig nem jelezték, hogy támogatnák az általa szervezett akciót.

Forrás: magyarnemzet.hu