Márki-Zay függetlenobjektív propimédiája mélyen hallgat a polgármester botrányairól 1

Az adófizetők súlyos tízmillióiból fenntartott városházi propagandasajtóban nem olvasni arról, hogy Márki-Zay Péter több kirohanásban melegezett, amiért számos közszereplő elítélte, illetve hogy unokatestvére, Hadházy Ákos is beolvasott neki, mert relativizálja az ellenzék korrupciógyanús ügyeit. Úgy tűnik, a „BBC-sztenderd” és a „függetlenobjektív” hozzáállás hirtelen véget ér, ha a „gazdáról” van szó.

Nemrég összefoglaltuk: a vásárhelyi adófizetők súlyos tízmillióiból leginkább az ellenzéki pártok és politikusok smúzolására, a kormány és a Fidesz gyalázására, valamint az LMBTQ-szubkultúra népszerűsítésére futja a városházi propagandasajtótól. A Márki-Zay Péter által kézi vezérelt lakájsajtó hónapokon át hemzsegett az olyan hírektől, amelyek a polgármester országos politikai ambícióit és miniszterelnök-jelölti álmait táplálták, nagypolitikai nézeteit elemezték, és a balliberálisok szivárványos összeborulásáról, illetve az egyes ellenzéki pártok belső ügyeiről tájékoztattak. No meg az LMBTQ-szubkultúrát terjesztették Vásárhelyen.

Márki-Zay és a balliberális összeborulás súlyos borsodi bukása után azonban valami megváltozott. A városházi propagandamédiában vágni lehet a csöndet, olyan sűrű a kuss, hogy szinte tapintható az izzadságszag. Lehet, Márki-Zay propagandistái úgy gondolják, amiről nem beszélünk, az nincs is – bizonyára ama bizonyos „BBC-sztenderd” jegyében…

Hadházy borított

Így aztán feltűnően hiányoznak a cikkek, beszámolók és riportok arról, hogy Borsodban nemcsak a Jobbik, hanem Márki-Zay Péter is megbukott politikai értelemben, az emberek nemet mondtak (antiszemita kirohanásairól hírhedtté vált) jelöltjére, valamint kizárólagos politikai termékeire, a teljes balliberális összeborulásra, illetve a szélsőséges Fidesz-ellenes gyűlölködésre. A városházi lakájsajtó arról sem tájékoztat, hogy miután Hadházy Ákos borította a bilit a bukott jelölttel kapcsolatos kétes céges ügyeket illetően, Márki-Zay nyilvánosan védelmébe vette jobbikos-MMM-es kegyeltjét, maszatolni kezdett, mire unokatestvére, a független országgyűlési képviselő – az országos sajtóvisszhangot idézve – „ledobta az atombombát”. Nyilvánosságra hozott számos bizonyítékot, s nyílt levélben feddte meg Márki-Zayt, amiért az relativizálja az ellenzéki korrupciót. Unokatestvérének címzett nyílt levelében nehezményezte, hogy „Péter szerint megbocsátható bűn, ha valaki egy közcélra (itt a legszegényebbek felemelésére) szánt EU-s pénzt úgy használ fel, hogy azzal a családja is jól jár – például a saját házát újítja fel valaki, vagy saját családtagját alkalmazza”. Azaz megrótta Márki-Zayt, aki saját bevallása szerint tudott Hadházytól a visszaélésgyanús ügy részleteiről, de azt egyfajta „ügyeskedésként” igyekszik mentegetni. Hadházy szerint ez nem helyes, „a saját oldalunkon felbukkanó korrupciót ugyanolyan elánnal” kellene üldözni, mint a másik oldalét… – hát, erről nem szól egy kumma szót sem az önök adófizetői tízmillióiból kistafírozott vásárhelyi propimédia!

Márki-Zay melegezett

Ugyanígy keresve sem találunk tudósítást arról, hogy a vásárhelyi balliberális polgármester a melegekkel kapcsolatos szélsőséges kirohanásaival („a Fidesznél több meleg egyetlen pártban sincs”, nem is beszélve az állítólagosan meleg KDNP-s képviselő „hátsó fertályának” célba vételéről…) keltett újabb országos botrányt, amiért jobb- és baloldali közszereplők egyaránt elítélték Schiffer Andrásról Deutsch Tamáson át a 24.hu vezető újságírójáig.

A távozott főszerki kifakadt

Persze, értjük mi, hogy a balhék, a polgármester (le)szereplése egyaránt kínos magának Márki-Zaynak meg a Makóról importált új, jobbikos főszerkesztőnek. Mindenesetre hogy házon belül is akadhattak törések, azt jól érzékelteti, hogy a szeptember végével lelépett korábbi főszerkesztő nyilvános posztban szólt be Márki-Zaynak, aki pár napja azzal védte a vállalhatatlanná vált, bukott borsodi emberét: „a jelölt elleni lejáratókampány tartalmi részei, pl. varroda (Hadházy): ez helyben érezhetően alig érdekelt valakit, a Fidesz ennyi támadási felületet mind a 106 ellenzéki jelölt ellen fog találni a jövőben is”.

„minden jelöltön lesz ennyi támadási felület” Mindegyiken? Komolyan? Nem tud az ellenzék EGY olyan jelöltet sem áll állítani, aki nem zsidózott néhány éve és nincsenek kétes cégügyei? Én ennyire azért nem látom rossznak a helyzetet, de ha ez mégis így van, akkor tökre megérdemeljük, hogy kétharmaddal maradjon a Fidesz…”

– fakadt ki közösségi oldalán az online városházi lakájgépezet alig két hete távozott vezetője. Akinek a véleménye ezek szerint jóval közelebb áll Hadházy Ákoséhoz, mint Márki-Zayéhoz…

Márki-Zay függetlenobjektív propimédiája mélyen hallgat a polgármester botrányairól

Ezek után kíváncsiak vagyunk, Makóról átvezényelt jobbikos utódjának mennyire meleg már a széke…

Illusztráció: pixabay.com