Sima Kosársuli-győzelem a Pénzügyőr ellen

Második meccsét is megnyerte az NB I/B Zöld csoportjában Tóth Tamás felnőttcsapata. Az U20-asok vereséggel kezdték a szezont.

Hosszú hónapok után ismét dupla összecsapást rendeztünk a Hódtói Sportcsarnokban, hisz a felnőttek mellett az U20-asoknak is jelenésük volt: első bajnokijukat játszották az idényben. Az ellenfél, a Budafok-PSE egészen a 7. percig nem tudta felvenni a ritmust a Kosársulival, s noha a 11-2-es vásárhelyi nyitányt követően a második negyedben még a vezetést is átvették, a félidőre mégis 11 pontos hazai előnnyel vonultak a felek (36-25). A különbség egészen a harmadik negyed végéig megmaradt, ám ekkor felzárkóztak a vendégek, majd a 35. perctől átvették a kezdeményezést, és egy 0-14-es rohammal lezárták a meccset (52-66). A Kosársuli legeredményesebbje a 14 pontig jutó Bodócsi Benjámin volt.

NB I/B U20 Zöld csoport, 3. forduló

Vásárhelyi Kosársuli-Budafok-PSE 52-66 (17-11, 19-14, 12-20, 4-21)

Felnőttcsapatunk ott folytatta, ahol négy nappal ezelőtt abbahagyta: a DEAC U23 után a Zöld csoport újoncát, a Pénzügyőrt is kipipálta. Egyáltalán nem lehetett félvállról venni az NB II-ből feljutó ellenfelet, dr. Bagi Melinda együttese kettőből két idegenbeli győzelemmel (Eger, Győr) indított, ám előzetesen reménykedtünk, hogy sikerül megismételni a debreceniekkel szemben mutatott remek játékot.

Valóban sikerült. Mint ahogy a DEAC ellen, úgy ezúttal is Molnár Bence duplájával indult a találkozó, Bálint Erik triplája után, a 4. percben pedig már 9-3-ra vezettünk – hamar időt kellett kérniük a fővárosiaknak. A dinamikus, lendületes Kosársuli-játékra, valamint az agresszív támadólepattanózásra nem igazán tudott azonban reagálni a Pénzügyőr, a különbség tovább nőtt, a negyed végi triplapárbajból pedig mi jöttünk ki jobban: Varga Zalán hármasa állította be a 26-16-os eredményt az első tíz percet követően.

Hasonlóan folytatódott a második negyed, Varga Zalán mellett Béres Nándor triplája is sikeres volt, majd Vuk Pavlovic kettesénél kialakult az addigi legnagyobb differencia (36-23). Hiába kért időt Bagi Melinda, és hiába küldte pályára a vásárhelyi származású, hosszú évekig a Kosársulinál nevelkedő Dobos Viktort is, a félidőig szép összjátékokkal csúszott tovább, egyre feljebb a mieink fórja. A szünetben 50-31 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyed elején picit az öltözőben ragadt a Kosársuli, feljebb is zárkózott a Pénzügyőr (54-42). Előbb azonban Molnár kosarai, majd Bálint hármasa rángatta ki az apróbb hullámvölgyből a csapatot, ezt követően Rostás Imre zseniális percei következtek: öt (!) közelit értékesített tökéletesen a palánk alatt, a “számmisztikát” stílusosan 70-50-re alakítva. A játékrész vége Bodócsi Benjáminé volt (75-54).

A végjáték Rostás három duplájával indult, majd a magabiztos előny tudatában rotálni kezdte csapatát Tóth Tamás, és jöttek a fiatalok. Akadt olyan perc a hajrában, amikor a Kosársuli pályán lévő ötösének átlagéletkora 18,6 év (!) volt: végül mind a 12 játékosunk pontot szerzett, a végeredményt az utolsó másodpercben Megyesi Dániel állította be. A 94-71-es siker teljesen megérdemelt, a játék minden elemében felülmúltuk a Pénzügyőrt!

NB I/B Zöld csoport, 3. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Pénzügyőr Sportegyesület 94-71 (26-16, 24-15, 23-19, 19-17)

Hódtói Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: dr. Varga, Reisz, Szalóki

Kosársuli: MOLNÁR 15, VARGA Á. 6, Béres 8/6, Bálint 14/6, Perák

Cserék: ROSTÁS 18, Varga Z. 7/6, Pavlovic 5/3, Bodócsi 5/3, Kozma 3/3, Acimovic 2, Megyesi

Vezetőedző: Tóth Tamás

Pénzügyőr: Szekeres -, HORVÁTH 11, Szálas 15/9, KOVÁCS S. 13/3, Baranyi 10

Cserék: Demjén 5/3, Dobos 1, Schaul 3, Koflanovics 8/6, Fekete 4, Kovács M.

Vezetőedző: dr. Bagi Melinda

Tóth Tamás: “Kellemetlen stílussal találkoztunk, a rengeteg váltás védekezésben kissé szokatlan volt. Az első félidőben sikerült eldönteni a lényegi dolgokat, míg a végén picit a fiatalok is szerepet kaptak ismét. Egymás után két győztes derbin is ért el kosarat minden játékosom, ez is mutatja lehetőségeinket. Sok sikert kívánok a végig szívósan küzdő ellenfelünknek!”

Nincs megállás, szombaton újabb hazai mérkőzés következik, a Győr látogat a Hódtói Sportcsarnokba. Az U20-as találkozó 16 órakor, a felnőttmeccs 18 óra 30 perckor kezdődik. Várunk mindenkit, szurkoljunk együtt az újabb győzelemért!

Hajrá, Kosársuli!

Forrás és fotó: vasarhelyikosarsuli.hu