Márki-Zay Péter két éve Vásárhelyen – 11. rész

Egyre inkább vállalhatatlanná válik még az ellenzéki közéletben is Márki-Zay Péter, aki a gyermekek testi fenyítésének népszerűsítése és a politikailag neki nem tetsző „vérbírók” listázásának hecckampánya után most heves homokosozással keltett botrányt. Nem csodálkoznánk, ha eddigi politikai szövetségesei végleg levennék róla a kezüket; ez ugyanis nem valamiféle közéleti tabudöntögetés, hanem vegytiszta suttyóság.

„Tisztességes, értelmes ember nem buzizik!”

– röviden így összegezte a balliberális közvélemény Márki-Zay Péterrel kapcsolatos álláspontját a kormánypártisággal nem vádolható 24.hu újságírója. Nagy József a Hír TV Plusz-mínusz című adásában üzent Márki-Zaynak, aki – hogy elterelje a figyelmet borsodi buktájáról – a napokban több szélsőséges kirohanásban húzta elő a melegkártyát.

Buta, ciki, amatőr, vállalhatatlan

„A Fidesznél több meleg egyetlen pártban sincs” – a 444.hu videójának tanúsága szerint a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke ezt vágta a szerencsi piacon egy gyanútlan választópolgár fejéhez. Kacsoh Dániel, a Magyar Hírlap napilap munkatársa egyetértett Nagy József fenti megállapításával, hozzátéve: a politikus megnyilvánulása egyszerre „ciki és amatőr”. No meg – via Nagy – szimplán buta is.

A szerencsi melegezést egyébként a videót kiszúró balliberális ATV is „vállalhatatlannak” minősítette, ami jól mutatja, egyáltalán nemcsak a kormányoldalról ítélik el a vásárhelyi polgármestert, hanem úgy általában, a józanul gondolkodó többség finoman fogalmazva is szerencsétlennek tart minden efféle véleményformálói megnyilatkozást. Emellett az is egyértelműnek tűnik – és ebben osztjuk a már említett Kacsoh Dániel véleményét –, hogy amit az MMM-vezér művel, az politikai fegyvertára egyik pisztolyának durrogtatása a Fidesz ellen, avagy a magyar társadalom többségének bizalmát élvező (lásd megint: borsodi választás!) kormánypártok revolverezése, a kormánypártok elleni uszítás.

Homofób köntösbe bújtatva.

KDNP-s hátsó fertályok és Vona Gábor

Márki-Zay azonban nem állt meg itt, hanem közösségi oldalán folytatta a homoszexualitással kapcsolatos fröcsögést. Azt állította, „értéksemleges tényként” közölte, hogy a Fideszben van a legtöbb meleg. Elképesztő mélységekbe süllyedve arról is értekezett: „Tavaly Washingtonban például egy sok évig hazánkban élő beszélgetőtársam elárulta, hogy az egyik, azóta is HANGOSAN BUZIZÓ KERESZTÉNYDEMOKRATA POLITIKUS hátsó fertályából egy alkalommal éppen egy általa személyesen ismert sebésznek kellett egy játékszert eltávolítania…”

Nos, sikerült fokoznia a fokozhatatlan, ezzel az alpári stílusú célozgatással még inkább vállalhatatlanná vált. Az ATV szerdán a reggeli Startban falhoz is állította: honnan veszi, honnan tudja, honnan van információja arról, hogy a Fidesz-KDNP soraiban van a legtöbb meleg, egyáltalán komolyan gondolja-e, hogy erről „értéksemlegesen” lehet beszélni? Mire Márki-Zay coming outolt, mármint abban az értelemben, hogy beismerte:

„pletykákból, innen-onnan tudja”,

hogy – szerinte – melyik kormánypárti politikus meleg, csak épp nem vallja be. A konkrétumok nélküli sanda híresztelés mellett a maszatolást és a mutogatást is csúcsra járatta. A KDNP-s hátsó fertállyal kapcsolatos vádaskodása ugyanis legújabb állítása szerint nem saját kútfőből (és/vagy Washingtonból…) származik, hanem Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnökének kijelentését ismételte meg…

A botránypolitikus leszerepelt

Nos, a pletykákra alapozott „buzizás” kapcsán a politikai elitben, pártszínezettől függetlenül, szerencsére megszólalt a vészcsengő. Egyre többen ítélik el Márki-Zay gyomorforgató kirohanásait, köztük Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője és Schiffer András ügyvéd, ex-LMP-alapító. Ők emlékeztettek arra is, hogy a vásárhelyi politikusnak ez nem az első, de talán az utolsó dobása… Anno közfelháborodást váltott ki többek között a gyermekek testi fenyítését népszerűsítő gondolataival, valamint azzal az akciójával is, hogy „vérbíró.hu” oldal indításával fenyegetőzött a neki(k) nem tetsző ítéleteket hozó bírák listázására.

Deutsch megjegyezte: „A gyermekek testi fenyítésének, felpofozásának odaadó népszerűsítése után most lelkes buzizás. Nemsokára jön egy kis cigányozás, zsidózás is. Igazi, tőről metszett liberális lett ez a parlamenten kívüli büdös bunkó Péter gyerek! Ennyi.” Schiffer is felsorolta, az önjelölt ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek ez már a sokadik húzása, mely egyébként a balliberális politikai elit, véleményformálók körében is vállalhatatlanná teszi. Hiszen a vásárhelyi politikus „listázni akarja a számára politikailag inkorrekt bírákat, számon tartja az ellenoldali melegeket, a képviselőjelöltjével kapcsolatban felmerült kreatív közpénz-felhasználást elintézi azzal, hogy ez helyben érezhetően alig érdekelt valakit”

Ha már a fegyverekről esett szó: most tényleg visszafelé sült el Márki-Zay mérhetetlen szereplési mániája. Végleg leszerepelt.