Vásárhelyi Fidesz: Márki-Zay egy bukott választás miatt hanyagolta el a városát 6

A vasárnapi borsodi időközi választáson Márki-Zay Péter egy olyan jelöltet támogatott, aki vesztett, tehát ő maga is bukott – hangsúlyozta a vásárhelyi Fidesz szervezete kedden. Dr. Havasi Katalin, a párt helyi elnöke, Galambos Kornélné és Benkő Zsolt önkormányzati képviselők annak kapcsán tartottak sajtótájékoztatót, hogy a polgármestert egy éve választották újra a városban.

– 2019. október 13-án Márki-Zay Péter kétharmados képviselői többséggel olyan felhatalmazást kapott, amivel bármelyik elképzelését valóra válthatja a településen. A politikus ezzel szemben továbbra is a Fideszre és a kormányra mutogat, holott nem az ellenzékiség az oka annak, hogy Vásárhely nem fejlődik, hanem az, hogy a város helyett a saját politikai karrierjét építi – jelentette ki Havasi Katalin.

Vásárhelyi Fidesz: Márki-Zay egy bukott választás miatt hanyagolta el a városát 7

Galambos Kornélné szerint egy vásárhelyi polgár joggal érezheti úgy, hogy a város megtorpant. – Ennek az az oka, hogy Márki-Zay Péter az elmúlt egy évben is többet volt távol a várostól, mint itt. Nem Vásárhelyért dolgozik, a gondolatai nem itt járnak, hanem sokkal inkább az országos szereplésekkel és a miniszterelnök-jelöltséggel foglalkozik – fejtette ki.

Vásárhelyi Fidesz: Márki-Zay egy bukott választás miatt hanyagolta el a városát 3

– Olyan embereket támogat, akik a Fidesz bukását várják. Most Borsodban is egy olyan jelölt mellé állt, aki vasárnap elvesztette a választást, így tulajdonképpen ő is elbukta azt – magyarázta a képviselő. A Fidesz álláspontja az, hogy Vásárhelynek egy jó vezetőre lenne szüksége, azonban most olyan, mintha egyáltalán nem lenne polgármestere: ezért is volt kár az utóbbi hetekben egy bukott választás miatt elhanyagolni a városát.

Vásárhelyi Fidesz: Márki-Zay egy bukott választás miatt hanyagolta el a városát 5

Benkő Zsolt arra mutatott rá, hogy Márki-Zay országos politizálása miatt jelentős fejlesztésektől és több milliárd forinttól eshet el a település. – Elúszott az új könyvtár és tudásközpont építése 5 milliárd forint értékben, amit követhet az 1,5 milliárd forintos szennyvízberuházás és a Bethlen-gimnázium 5 milliárdos felújítása is. A polgármester országos politikai celebbé vált, de ez nem szolgálja a várost, hanem inkább hátráltatja azt. Mennyibe fog még kerülni ez a vásárhelyieknek? – tette fel a kérdést a politikus.

A külterületi képviselő szerint a hétvégén Borsodban bebizonyosodott, hogy az emberek nem kérnek a szivárványkoalícióból, aminek Márki-Zay Péter is a részét képezi. – Ezért arra kérjük, hogy viselkedjen végre polgármesterként és kezdjen hozzá a valós munkához – hívta fel a figyelmet végül Benkő.

Vásárhelyi Fidesz: Márki-Zay egy bukott választás miatt hanyagolta el a városát 4