Újabb polgármester-választást nyert a Fidesz

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője szerint a választók büntetik a magyar nemzeti érdekekkel szemben álló politikát, ezért csökkent az ellenzéki pártok támogatottsága.

Az elemző kedden az M1 aktuális csatornán azt mondta, hogy az ellenzék a koronavírus-járvány elleni védekezés során folyamatosan támadta a kormány járványügyi intézkedéseit, és nemzetközi fórumokon járatta le Magyarországot. Szerinte ez hozzájárult ahhoz, hogy a szerencsi időközi választáson “leszerepelt az ellenzéki együttműködés.”

Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő kiszivárgott videofelvételével kapcsolatban úgy vélekedett: a képviselő a felvételen elismeri, hogy az ellenzéki politikusok álhírek tucatjait keltették nemzetközi fórumokon a járvány első hullámakor.

Nem valószínű, hogy az ellenzék emiatt számonkéri a képviselőt, helyette kivárják, hogy elüljön a botrány. A választók azonban nem felejtenek, ha ezentúl Donáth Anna nyilatkozik, a nyilvánosság tudja majd, mi a motivációja – mondta Deák Dániel.