A Pénzügyőrt fogadja a Kosársuli

Jön az NB I/B Zöld csoportjának második meccse a győzelemmel nyitó Vásárhelyi Kosársulinak: a Pénzügyőrt fogadjuk szerda este. U20-asaink is kezdenek.

Kemény másfél hetes programja van a Vásárhelyi Kosársulinak, hisz Tóth Tamás együttese a DEAC elleni, remek szezonrajtot követően szerdán a Pénzügyőrt, szombaton a Győrt látja vendégül a Hódtói Sportcsarnokban. Az NB I/B Zöld csoportjában fontos az erős kezdés, minden sikernek különösen nagy értéke lehet a bajnokság egészét tekintve.

A Pénzügyőr feljutóként kettőből két sikerrel nyitott: Egerben és Győrben is győzni tudtak. Ennek megfelelően szoros meccsre lehet számítani, vezetőedzőnk szerint sem szabad könnyed sétagaloppnak tekinteni a szerdai összecsapást. “Sűrű hetünk van, hiszen három bajnoki szerepel a programunkban kilenc nap alatt, szerencsére utazás nélkül. Nagyon fontos ebben a periódusban a terhelés és a pihenés megfelelő aránya, így még nagyobb könnyebbséget jelent, hogy itthon vannak ezek a derbik. Az egyiken már túl is vagyunk, pénteken a Debrecen ellen helyenként kifejezetten tetszetős megoldásokat választottunk, kellett ez a siker játékosnak,nézőnek,vezetőnek,edzőnek egyaránt” – kezdte Tóth Tamás.

Szerdán egy új belépővel, a Pénzügyőr csapatával csatázunk, akik tavaly még NB II-ben viaskodtak, de idén a Zöld csoportban már kettőből két győzelmet értek el. Nem szabad félvállról venni őket, kontrollált játékot mutattak eddig. Kovács Soma a legértékesebb játékosuk, az ő mutatóit kell minimalizálni. Erős kezdőjük van,de a padon nálunk több minőségi játékos ül. Szeretnénk a mi stílusunkat rájuk erőltetni és itthon tartani a két pontot. Sérültünk,betegünk nincs, így a teljes keret bevetésre vár. Pár napja nagyon jó érzés volt ennyi néző előtt játszani, szerda este is várjuk a szurkolókat a Hódtóiba!” – mondta a vezetőedző.

A mérkőzést megelőzően, 16 órakor U20-asaink is elkezdik a bajnokságot, méghozzá az egy-egy győzelemmel, valamint vereséggel álló Budafok-PSE ellen.

A járványügyi szabályok szigorú betartása mellett jöhetnek nézők a meccsekre: beléptetéskor hőmérőzés és kézfertőtlenítés történik, emellett a maszk viselése is kötelező. Kérjük, hogy csak egészséges szurkolók érkezzenek, továbbra is vigyázzunk egymásra!

Október 14-én, szerdán 16 órától várunk mindenkit a Hódtói Sportcsarnokba, a felnőttmeccs 18 óra 30 perckor kezdődik. A belépés továbbra is ingyenes.

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu