A bukott Márki-Zay szövetségese: „ha Orbán a szájukba sz.rna, akkor is őt választanák meg” 2

Megfeküdte a borsodi időközi választáson elszenvedett csúfos kudarc a Mindenki Magyarországa Mozgalom gyomrát. A Jobbik és Márki-Zay Péter embere, az antiszemita kirohanásairól hírhedtté vált Bíró László hatalmasat bukott, s vele együtt elhasalt Márki-Zay állandó mantrája a teljes ellenzéki összefogásról meg a parttalan Fidesz-gyűlöletről. A vásárhelyi balliberális polgármester egyik fő szövetségese, Herczeg Zoltán most a vidéki embereket hibáztatja, egészen közönséges, útszéli stílusban.

„Rettentően sajnálom, hogy még egy ennyire durva és direkt ‘ku…anyázás’ se téríti el a híveket, pardon hívőket. Úgy tűnik, ha orbán egyenesen a szájukba sz..na, akkor is őt választanák meg, mert az övé valahogy finomabb, élvezhetőbb. Eszükbe se jut, hogy ürülék helyett van ehető, éltető, emberi táplálék is. Pedig ez történik tíz éve, sőt igazából harminc. Nagyon sajnálom, hogy a borsodi, szabolcsi kis falvakban, sőt ez egész ország elmaradott térségeiben egyszerűen lepattannak a józan észérvek, a konkrét számok, a valóság, nincs információ, feudális viszonyok közt él az ország fele, minden tizedik (!!!) magyar funkcionális analfabéta. Ez a kőkemény szitu. Roppant sajnálom, hogy a hazugság, a gyűlölség, a félelem és rettegés így országosan tarolhat a valós tények, releváns információk helyett”

– értékelt közösségi oldalán az MMM egyik emblematikus figurája, tavalyi szerencsi képviselőjelöltje, helyi Kossuth-köri alapítója, Herczeg Zoltán „O1G-s” fővárosi divattervező (a fönti képen jobbra). Hozzátette:

„Leginkább azt sajnálom, hogy létezhet ember a XXI. századi Európa közepén ilyen élettel, ilyen igényekkel, jobban mondva ekkora igénytelenséggel. Sőt, hogy ennek még örülnek is, tapsolnak hozzá, éljenzik, legyen az szegény cigány, gazdag zsidó vagy csak magyar, egyre megy! Hurrá!!”

A borsodi választási eredmény kapcsán azt is megjegyezte:

„Amíg ez a pálya így és ennyire lejt, ebből a büdös szarból nincs kiút!”

Márki-Zay Péter egyik szoros szövetségese szerint tehát a vidéki emberek többsége annyira tájékozatlan, igénytelen és korlátolt – ha tetszik: hülye vagy funkcionális analfabéta –, hogy a balliberális manna helyett arra vágyik, Orbán Viktor „sz.rjon” a szájába, s gőzük sincs arról, hogy az „ürülék” helyett mást is fogyaszthatnának. Mert ezek szerint beérik a fekáliával, ugyanis lövésük sincs az nagy magyar valóságról – állítja világpolgár Herczeg, a metropolisz Budapestről, aki úgy en bloc „büdös szarnak” jellemzi a mai magyarországi helyzetet/életet.

Nem ez az első, s valószínűleg nem is az utolsó eset, amikor kiderül, hogy a balliberális megmondóemberek, politikai celebek milyen elképesztő módon lenézik a vidéken, kistelepüléseken, falvakban élőket. No meg úgy általában azokat, akik a kormánypártokra szavaznak. Márki-Zay Péter MMM-elnök is nem egy alkalommal minősítette, gyalázta a Fidesz-KDNP támogatóit „ostobának, képzetlennek, rendkívül beszűkültnek, tájékozatlannak”, nemrég pedig egyenesen azt mondta, Orbán Viktornak csak a „legszegényebb, legtanulatlanabb emberekre van szüksége”, mert a tehetős és képzett emberek nem voksolnak rá. Ami félelmetesen egybecseng puszipajtása, Herczeg Zoltán „szájba sz.rós” kirohanásával.

Korántsem véletlen, hogy az emberek nem kérnek belőlük. Hiszen ez a tiszaújváros–szerencsi időközi választás legfőbb tanulsága, nem más. Mert a Fidesz-KDNP jelöltje, Koncz Zsófia édesapja 2018-as teljesítményénél is jobb eredményt ért el (50,87 százalék), vagyis növelte jelölőszervezetei támogatottságát. Eközben Márki-Zay embere, a szerencsi Kossuth-kör aktív tagja, az antiszemita kirohanásairól hírhedtté vált, illetve a Fidesz-barátsággal nem vádolható Hadházy Ákos szerint is „Korrupcióinfó-gyanús” ügybe keveredett jobbikos Bíró László (45,9 százalék) a százalékokat tekintve elmaradt az akkor külön induló ellenzéki pártok 2018-as összeadott eredményétől. Hiába adták tehát össze a kettőt meg a kettőt – ahogy Márki-Zayék szokták mondani –, a végeredmény nem öt lett, még csak nem is négy, hanem három.

A jelek szerint – rögzítettük már tegnap – alapjaiban reccsent meg az elvtelen szivárványkoalíció Borsodban. A választók nemet mondtak az értékek és tartalom nélküli teljes ellenzéki összeborulásra és a Fidesz-gyűlöletre is, vagyis Vásárhely balliberális polgármesterének kizárólagos politikai termékeit utasították el.

Ennek kapcsán pedig – mint már több elemzésben, véleménycikkben rámutattunk – valóban egyre erőteljesebben és hangosabban merül fel a kérdés: meddig finanszírozza Vásárhely városa Márki-Zay kudarcos politikai karrierjét? Hisz a jelek arra utalnak, a két év fél éve az országot járó, Messiás-tudatos haknipolgármester látványos bukása sajnos sokba fáj Vásárhelynek, mely milliárdos fejlesztések, projektek sorától esik el. Vajon meddig tűrik még a vásárhelyiek, hogy polgármesterük ugródeszkának próbálja meg használni a várost, s így vagy úgy, de annak lakói fizessék meg a miniszterelnök-jelölti helyezkedés árát, miközben „vezetőjük” üres és öncélú politikai termékeit, az elvtelen, teljes ellenzéki összefogást és a parttalan Fidesz-gyűlöletet is elutasítják a magyarok?

Vagy nem is számít a véleményük, mert annyira hülyék, hogy azt élvezik, ha Orbán Viktor a szájukba sz.rik?

Borítókép: Facebook/Instagram/Herczeg Zoltán