Tornyai János Múzeum 2

Közös megegyezéssel távozik a Tornyai János Múzeum éléről Miklós Péter. A történészt egy korábbi, szegedi önkormányzati cégnél betöltött igazgatói munkája során keletkezett jogvita miatt elmarasztalta a bíróság. Portálunk megkeresésére Miklós Péter elmondta: elfogadja az ítéletet, de Kúriához fordul jogorvoslatért.

Új vezetőt keresnek a Tornyai János Múzeum élére. Miklós Péter, az intézmény igazgatója a napokban közös megegyezéssel távozott, de tanácsadóként az év végéig segíti a folyamatban lévő pályázati programokat. A távozás hátterében egy, a történészt elmarasztaló ítélet áll.

Miklós Péter 2011 áprilisától 2014 decemberéig töltötte be a szegedi önkormányzati tulajdonú, intézmények takarítását végző SZINT Kft. ügyvezetői posztját. Ebben az időszakban – többek között a korábbi vezetésnek – kifizetett végkielégítés miatt keletkezett, immáron sokéves jogvitában a Szegedi Törvényszék a napokban elmarasztalta.

Miklós Péter megkeresésünkre elmondta: „Mivel egész életemben jogkövető állampolgár voltam és soha semmilyen törvénytelenséget nem követtem el, a Szegedi Törvényszék ítéletét – bár nem értek vele egyet – elfogadom és vállalom valamennyi jogkövetkezményét. Hangsúlyozom, hogy ártatlan vagyok, ezért a Kúriához fordulok jogorvoslatért és felülvizsgálati kérelmet nyújtok be.”

A Tornyai János Múzeum vezetői feladatait ideiglenesen Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ intézményvezetője látja el.