A vásárhelyi kamerarendszert támadja Hadházy Ákos 5

Durva dolgok derültek ki: a kampányban végig hallgatott Márki-Zay Péter unokatestvére, Hadházy Ákos Bíró László, a bukott jobbikos jelölt, vagyis Márki-Zay emberének kétes manővereiről. Emellett azt írta: „az ellenzéknek egyszerűen nincs elég szavazója ahhoz, hogy legyőzze a Fideszt”. A Magyar Hírlap cikke következik.

Az ellenzék olyan helyzetet teremtett, amelyben csak veszíthetett – írta a kormánypárti sikerrel zárult borsodi időközi választás kapcsán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán.

Hadházy Ákos, Márki-Zay Péter unokatestvére szerint nagyon rossz volt a baloldali szivárványkoalíció stratégiája, hiszen a 2018-as választásokhoz képest nemhogy csökkent, hanem nőtt a Fidesz előnye.

„Az ellenzéknek egyszerűen nincs elég szavazója ahhoz, hogy legyőzze a Fideszt” – fogalmazott.

A képviselő rámutatott, a jelölt személye is közrejátszott abban, hogy a baloldal számára nem túl fényes eredmény született Borsodban.

„A pártok azt hitték, ha összefogás van, minden van, a jelölt személye egyáltalán nem is lényeges, bárkit el lehet indítani. Ha Bíró nyert volna, nem csak egy rasszista indulatú ember került volna be a parlamentbe, hanem egy olyan ember, aki elég egyértelműen részt vett abban, hogy egy kis csapat valódi fejlesztés helyett magára költött 50 millió forint EU-s támogatás egy jelentős részét” – írta Hadházy Ákos, hozzátéve, hogy személyesen tájékozódott az ügyről és azt jóval súlyosabbnak tartja annál, mint ami a médiában megjelent.

Hadházy úgy gondolja, hogy ugyan Bíró László, Márki-Zay kegyeltje nem volt jó jelölt, de még nagyobb gond, hogy nem találtak a helyére mást.

„Az ellenzéki pártok nagyon komoly szervezeti problémákkal küzdenek, egyszerűen nincs elegendő jó jelöltjük mind a 106 választókerületbe” – írta a képviselő, aki szerint a borsodi vereség egy óriási pofon volt a baloldalnak.

Forrás: magyarhirlap.hu