A fideszes Koncz Zsófia győzött Borsodban – Márki-Zay pofára esett

Bíró László elhasalása újabb csúfos politikai buktát jelent Márki-Zay Péter számára. Egyre erőteljesebben merül fel a kérdés: meddig finanszírozza Vásárhely városa az országjáró haknikirály balliberális polgármester kudarcos politikai karrierjét?

A Fidesz-KDNP jelöltje, Koncz Zsófia nyerte a Borsod megyei 6. választókerületben vasárnap rendezett időközi országgyűlési képviselő-választást. A kormánypártok által indított fiatal politikus a balliberális összefogás által támogatott jobbikos Bíró Lászlót előzte meg. Koncz Zsófia a voksok 50,87 százalékát szerezte meg, Bíró László 45,9 százalékig jutott a nem hivatalos végeredmény alapján (a szavazatok több mint 99 százalékos feldolgozottságánál).

Ez azt jelenti, hogy a Fidesz-KDNP-nek továbbra is 133 képviselője van a Parlamentben, azaz biztosított a kétharmad. A tiszaújvárosi központú körzetben egyébként azért kellett időközi választást tartani, mert július 10-én tragikus balesetben életét veszítette Koncz Ferenc (Fidesz-KDNP) képviselő.

A borsodi eredmény nemcsak általában a balliberális összeborulás, hanem Márki-Zay Péter számára is üzenetértékkel bír. A tiszaújvárosi-szerencsi körzet választói egyértelmű és határozott nemet mondtak a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnökének jelöltjére. Bíró László elhasalása újabb csúfos politikai buktát jelent Márki-Zay számára is.

A fideszes Koncz Zsófia győzött Borsodban – Márki-Zay pofára esett 1

Mint számos alkalommal megírtuk: Vásárhely balliberális polgármestere az első pillanattól kezdve beleütötte az orrát a borsodi kampányba. Előbb ízléstelen szójátékot csinált a köztiszteletben álló Koncz Ferenc halálából – ezért nemrég alaposan kiosztotta Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője! –, majd a lányát támadta le. A kormánypártok által indított Koncz Zsófiát nyíltan sértegette, aljas és alpári módon, nőiségében és erkölcseiben is gyalázta, ráadásul nem egy alkalommal. Kiállt viszont a balliberális pártok által jelölt jobbikos Bíró László mellett, aki antiszemita kirohanásairól vált hírhedtté. És vállalhatatlanná. Számos nemzetközi és hazai zsidó szervezet és ismert ellenzéki gondolkodó, közszereplő határolódott el Bírótól, akiről kiderült: többek között „Judapestként” emlegette Budapestet, valamint s „tetűcsúszdásoknak” nevezte az izraeli, zsidó turistákat. Megkésett „bocsánatkérésének” őszinteségében pedig nagyon kevesen hittek.

Márki-Zay viszont szellemi-lelki-testi közösséget vállalt vele, ráadásul napokat töltött a borsodi körzetben, távol városától, hogy személyesen kampányoljon Bíróval, Bíróért. Tiszaújvárosban, Szerencsen, Tokajban, Szikszón vagy éppen Tarcalon. Most hétvégén, szombaton és vasárnap is szinte kézen fogva vezette körbe jelöltjét a választókerületben, hogy megpróbálja az emberekre tukmálni. Sőt, saját bevallása szerint még FIZETETT Facebook-hirdetéssel is támogatta kegyeltjét. Nos, a borsodiak köszönték szépen: nem kértek belőle, belőlük!

Így aztán egyre erőteljesebben és hangosabban merül fel a kérdés: meddig finanszírozza Vásárhely városa az országjáró haknikirály balliberális polgármester kudarcos politikai karrierjét? Hisz mint többször megírtuk: Vásárhelynek, Vásárhely közösségének máris súlyos milliárdokban mérhető veszteséget jelent Márki-Zay országos politikai haknija, helyezkedése, törtetése. Mert miközben az MMM-vezér vidéken tolja fullba önjelölt miniszterelnök-jelölti kampányát, a városa fejlődése megrekedt, sorra bukja el a projekteket az 5 milliárdos könyvtár-, tudásközpont-fejlesztéstől kezdve a szennyvíztelep-korszerűsítésén (1,5 milliárd) át a Bethlen-gimnázium 5 milliárdos bővítéséig. Vajon mennyibe fog még kerülni Vásárhelynek Márki-Zay kudarcos politikai karrierje? Vajon meddig tűrik még a vásárhelyiek, hogy polgármesterük ugródeszkának próbálja meg használni a várost, s így vagy úgy, de annak lakói fizessék meg az árát? Egy biztosnak tűnik: a balliberálisok borsodi kudarca és Márki-Zay újabb közéleti pofára esése előrevetíti, hogy ha 2022-ben is a Fidesz-KDNP nyeri a választást, s alakíthat kormányt, akkor a jobb sorsra érdemes Vásárhely jövője hasonló bukásokkal lehet tele…

Fotók: Facebook/Koncz Zsófia, Márki-Zay Péter