Márki-Zay megint maga alá gyűrné a teljes ellenzéket

A vásárhelyi balliberális polgármester Vásárosnamény után Tarcalon és Szerencsen építgeti országos politikai karrierjét, miközben – hadd éljünk mi is egy szójátékkal – városának nincs szerencséje a fejlesztésekkel, mert sorra úsznak el jelentős projektjei.

Tiszaújváros, Szerencs, Tokaj és Szikszó után (aprócska Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kitérővel) ismét Szerencs, valamint Tarcal következik: ezeken a Borsod megyei településeken haknizik ma Hódmezővásárhely balliberális polgármestere. Többször rámutattunk: miközben Márki-Zay Péter gőzerővel építi országos politikai karrierjét, városa fejlesztései egymás után úsznak, úszhatnak el.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom önjelölt miniszterelnök-jelöltje az elmúlt bő két évét is jobbára a pártépítéssel, a balliberális térfélen történő pozíciófoglalási kísérletekkel töltötte. Magát megmondóembernek álcázva osztja az észt az ellenzéki pártoknak, politikai szélkakasként hol hűségesküt tesz a „bölcs” vezér Gyurcsánynak, hol szélsőségesen támadja Gyurcsányt és feleségét (hogy megpróbálja kiütni a nyeregből azokat, akiket „riválisainak” hisz). Országot jár, hogy a kormányt és a Fideszt szidva szövetségeseket gyűjtsön; vagy a budapesti balliberális médiában pózol, hogy Orbán Viktort ekézze, s magát Orbán Viktor első számú alternatívájának vizionálja.

Miközben városa és közössége ügyeit elhanyagolja, így az egész hacacárénak a cserben hagyott ugródeszka: Hódmezővásárhely és annak lakossága issza meg a levét.

Márki-Zay már megint Borsodban haknizik

A jelek szerint az országos politikai hakni egyre kínosabb Márki-Zaynak, mert a napokban már a súlyos adófizetői tízmilliókból fenntartott, általa kézivezérelt városházi propagandamédia is előhúzta a – nyilvánvalóan irányított, mégis, annál jogosabb – kérdést: „Kritikaként hangzik el: Ön nem foglalkozik a várossal, nincs polgármestere Hódmezővásárhelynek. Valójában mennyi időt tölt a város ügyeivel?” Válaszolnánk is helyette: keveset, és nem eleget. Hiszen érezhető, minden idegszálával az országos politikára koncentrál, oda akar dobbantani, miniszterelnök-jelölti (vágy)álmokat dédelget, pozícióért teper és kapar – mindezt „önfeláldozásnak” álcázva: „Nekem csak a gyermekeim és az ország jövője a fontos”. Na, persze…

Pénteken is házon kívül volt a városvezető, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban alakított új MMM-sejtet. Ami a mai, szombati napot illeti, a nagypolitikai „roadshow” soros állomása Borsod megye 6-os számú egyéni országgyűlési választókerülete, ahol október 11-én időközi képviselő-választást tartanak a Fidesz-KDNP-s honatya, Koncz Ferenc tragikus halála miatt. Mint megírtuk, Márki-Zay az első pillanattól kezdve beleütötte az orrát a borsodi kampányba. Előbb ízléstelen szójátékot csinált a jobboldali honatya halálából – ezért legutóbb alaposan kiosztotta Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője –, majd a lányát támadta le. A kormánypártok által a körzetben indított Koncz Zsófiát nyíltan sértegette, aljas és alpári módon, nőiségében és erkölcseiben is gyalázta, ráadásul nem egy alkalommal. Kiállt viszont a balliberális pártok által jelölt jobbikos Bíró László mellett, aki antiszemita kirohanásairól vált hírhedtté. És vállalhatatlanná. Számos nemzetközi és hazai zsidó szervezet és ismert ellenzéki gondolkodó, közszereplő határolódott el Bírótól, akiről kiderült: többek között „Judapestként” emlegette Budapestet, valamint s „tetűcsúszdásoknak” nevezte az izraeli, zsidó turistákat. Megkésett „bocsánatkérésének” őszinteségében pedig nagyon kevesen hittek és hisznek.

Márki-Zay már megint Borsodban haknizik 1

Márki-Zay ennek ellenére szellemi-lelki-testi közösséget vállal vele, hiszen napokat tölt(ött) a borsodi körzetben, hogy személyesen kampányoljon Bíróval, Bíróért. Nem, nem Vásárhelyen, hanem ezúttal például Szerencsen és Tarcalon, olyan ismert, balliberális ellenzékiek társaságában, mint Karácsony Gergely, Jakab Péter vagy Kunhalmi Ágnes.

Itt ismételjük meg: miközben a balliberális polgármester vidéken tolja fullba miniszterelnök-jelölti kampányát, Vásárhely fejlődése megrekedt, sorra bukja el a projekteket. Persze ez aligha véletlen annak tükrében, hogy a városvezetés az utóbbi bő két évben a jelek szerint nem végezte el a szükséges munkát. Amiért súlyos árat fizet a település. Mert míg Márki-Zay országos politizál, Hódmezővásárhely búcsút mondhatott egy 5 milliárdos könyvtár-, tudásközpont-fejlesztésnek, várhatóan elveszti a szennyvíztelep-korszerűsítésre megnyert 1,5 milliárdot, illetve a Bethlen-gimnázium 5 milliárdos bővítése is bukni látszik. S a városvezetés teszetoszaságának és semmittevésének tükrében attól tartunk, a lista még tovább is bővülhet…

A belső fotók forrása: Facebook/Bíró László