Győzelemmel kezdte a szezont a Vásárhelyi Kosársuli

Az NB I/B Zöld csoportjának első meccsét játszotta Tóth Tamás együttese, a Hódtói közönsége pedig győzelemnek örülhetett 7 hónap szünet után.

212 nap: ennyi telt el a legutóbbi Vásárhelyi Kosársuli-tétmeccs óta, ha a Békés U23 elleni, múlt hétvégi Hepp Kupa-továbbjutást nem számítjuk. A koronavírus-járvány közepette elrajtolhatott a hazai kosárlabdaélet, így az NB I/B Zöld csoportja is, csapatunk pedig az első forduló szabadnapja után a DEAC U23-at fogadta bajnoki nyitányként.

Tóth Tamás együttese kissé átalakult nyáron, ám a 12 játékos összhangban egyáltalán nem mutatta, hogy bármi változott volna a 2020 eleji formához képest – ott folytattuk, ahol abbahagytuk, és szerencsére közönségünk is láthatta a győzelmet. A debreceni csapat (amelyben ott volt a jelenleg sérüléssel küzdő, nyáron a Kosársulitól átigazoló Ságodi Róbert is) az első perctől kezdve nem tudta felvenni a ritmust a gyors és agresszív vásárhelyi játékkal: Molnár Bence kettesével indítottunk a szezont, majd Varga Ákos és Bálint Erik pontjainak köszönhetően villámgyorsan tíz ponttal mentünk (13-3 két és fél percnyi játék után). Az első negyedben nem változott a játék képe, a jól lepattanózó Kosársuli megtartotta az előnyt (25-18).

A második negyedben mindkét fél szorított a védekezésen, Pollák triplájánál négy pontra zárkózott a DEAC, ám a fegyelem egy pillanatra sem lankadt, okos labdaszerzésekkel és pontos befejezésekkel maradt a fór. Hiába kért időt 36-29-nél Jesper Gustavsson, a debreceniek újdonsült svéd vezetőedzője, Rostás Imre kettesei tovább nyitották az ollót, az előző idényben is feltűnő látványos asszisztok repítették a csapatot – főleg Molnártól és a csapatkapitány Vuk Pavlovictól. A pihenőre 43-34-es vásárhelyi vezetéssel vonultak a csapatok.

A szünet után kissé az öltözőben ragadt a DEAC, és előbb Bálint percei következtek, majd a második félidőre beálló Varga Zalán hármasánál tizenöt pontnyi különbséget mutatott az eredményjelző (55-40). A játék minden elemében felülmúlta a Kosársuli a vendégeket, így a negyed vége előtt nem sokkal már hússzal vezettünk.

Az utolsó játékrész az élete első felnőtt bajnokiját játszó Kozma Péter hármasával indult (a másik két fiatal, a szintén debütáló Megyesi Dániel, valamint Bodócsi Benjámin is bátor játékkal hálálta meg a bizalmat), ezt követően rotálni kezdte csapatát Tóth Tamás, aminek köszönhetően picit kozmetikázni tudott az eredményen a Pollák és Kovács vezette DEAC. A meccs vége kisebb kosáresővel zárult, a Kosársulihoz egy szezon után visszatérő Béres Nándor állította be a vásárhelyi pontszámot (86), amihez 72 debreceni társult. Soha rosszabb kezdést!

 

NB I/B Zöld csoport, 2. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-DEAC U23 86-72 (25-18, 18-16, 25-16, 18-22)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Gaál, Földi, Nagy-Pál

 

Kosársuli: MOLNÁR 12, Varga Á. 17/3, Béres 6/3, BÁLINT 13/3, Perák 4

Csere: Rostás 10, Pavlovic 6, Bodócsi 3/3, Varga Z. 6/6, Kozma 3/3, Megyesi 2

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

DEAC: Kovács 18/6, POLLÁK 22/6, Balázsi 7/6, Csikai 2, Fábián 8

Csere: Sólyom 4, Kurucz 3/3, Batbaatar 8/6

Vezetőedző: Jesper Gustavsson

Tóth Tamás: „Nyolc hónap után felemelő érzés ismét játszani, főleg nyerni is! Egy tehetséges, szervezett társaságra erőltettük rá az akaratunkat. Külön öröm számomra, hogy mind a tizenkét játékosom dobott kosarat, és kivette a részét a közösből. Gratulálok mindkét csapatnak, jövő héten újabb két fontos bajnoki vár ránk!”

Szerdán jön a folytatás, szintén hazai környezetben: 18 óra 30 perctől a bajnokság egyedüli új csapatát, a Pénzügyőrt fogadjuk a Hódtóiban. Előtte, 16 órától U20-asaink is elkezdik a szezont, a Budafok-PSE ellen. A belépés továbbra is ingyenes!

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu