Lázár János: még sűrűbben közlekednek majd a tram-train kocsik

Vásárhelyen nem lesz díszburkolat a Kossuth téren. A többi között ebben állapodott meg a tram-train kivitelezőjével, a STRABAG-gal a vásárhelyi önkormányzat.

Kanda Imre, a tram-train hódmezővásárhelyi beruházásának projektvezető mérnöke a Rádió 7-nek elmondta, hogy a Kossuth térre a város zöldterület-fejlesztési elképzeléseinek megfelelően humusztelepítést és gyepesítést végez a kivitelező.

Szólt arról is, hogy eltérő funkciója lesz a szegedi remíznek, illetve a vásárhelyi járműtároló csarnoknak. A szegedi karbantartásra és tárolásra egyaránt szolgál majd, míg Vásárhelyen csak a szerelvények tárolása és takarítása zajlik.

Kanda Imre erről részletesen így nyilatkozott: „Hódmezővásárhelyen egy járműtároló csarnok lenne, ez kifejezetten csak járművek tárolására szolgálna, tehát itt nem lennének betelepítve olyan típusú technológiák, ami a jármű karbantartásához tartozik, hanem csak a járműtárolásra illetve a takarítási munkák elvégzéséhez alkalmas helyiségek, kézi kisgépek szerepelnek itt a tervekben.

Forrás: radio7.hu