Márki-Zay mesterterve: bebörtönözné a kormánytagokat

Tiszaújváros, Szerencs, Tokaj és Szikszó: ezeken a Borsod megyei településeken haknizik Hódmezővásárhely balliberális polgármestere. Gőzerővel építi országos politikai karrierjét, miközben városa fejlesztései egymás után úsznak, úszhatnak el.

Folytatja országos politikai haknikörútját Márki-Zay Péter. A Mindenki Magyarországa Mozgalom önjelölt miniszterelnök-jelöltje az elmúlt bő két évét is jobbára a pártépítéssel, a balliberális térfélen történő pozíciófoglalási kísérletekkel töltötte. Magát megmondóembernek álcázva osztja az észt az ellenzéki pártoknak, politikai szélkakasként hol hűségesküt tesz a „bölcs” vezér Gyurcsánynak, hol szélsőségesen támadja Gyurcsányt és feleségét (hogy megpróbálja kiütni a nyeregből azokat, akiket „riválisainak” hisz). A mindenhez is értő Márki-Zay energiáit javarészt az köti le, hogy kéretlenül is eligazításokat tartson a Facebookon arról, ki kivel fogjon/ne fogjon össze, ki hol, hogyan, mikor és mennyit „előválasszon”, vagy épp – szerinte – ki az „igazi” ellenzéki, és ki az „áruló” (nem)ellenzéki. Sorra járja a kisebb és nagyobb településeket, hogy a kormányt és a Fideszt szidva szövetségeseket gyűjtsön; de a „függetlenobjektív” médiába (ATV és társai) is szinte hazajár, hogy Orbán Viktort ekézze, s magát Orbán Viktor első számú alternatívájának álmodja.

Miközben városa és közössége ügyeit elhanyagolja, így az egész hacacárénak a cserben hagyott ugródeszka: Hódmezővásárhely és annak lakossága issza meg a levét.

Márki-Zay már megint nem Vásárhelyen, Vásárhelyért dolgozik

A nagypolitikai „roadshow” soros állomása Borsod megye 6-os számú egyéni országgyűlési választókerülete, ahol október 11-én időközi képviselő-választást tartanak a Fidesz-KDNP-s honatya, Koncz Ferenc tragikus halála miatt. Márki-Zay az első pillanattól kezdve beleütötte az orrát a borsodi kampányba. Megírtuk: előbb ízléstelen szójátékot csinált a jobboldali honatya halálából, majd a lányát támadta le. A kormánypártok által a körzetben indított Koncz Zsófiát nyíltan sértegette, aljas és alpári módon, nőiségében és erkölcseiben is gyalázta, ráadásul nem egy alkalommal. Kiállt viszont a balliberális pártok által jelölt jobbikos Bíró László mellett, aki antiszemita kirohanásairól vált hírhedtté. Számos nemzetközi és hazai zsidó szervezet és ismert ellenzéki gondolkodó, közszereplő határolódott el Bírótól, akiről kiderült: többek között „Judapestként” emlegette Budapestet, valamint s „tetűcsúszdásoknak” nevezte az izraeli, zsidó turistákat. Megkésett „bocsánatkérésének” őszinteségében pedig nagyon kevesen hittek és hisznek.

Márki-Zay ennek ellenére szellemi-lelki-testi közösséget vállal vele, hiszen az október 3-i és 10-i napot is a borsodi körzetben tölti, hogy személyesen kampányoljon Bíróval, Bíróért. Nem, nem Vásárhelyen, hanem Tiszaújvárosban, Szerencsen, Tokajban és Szikszón etc.

A jelek szerint erre nagyon ráér…

Itt jegyezzük meg ismét: miközben a balliberális polgármester vidéken haknizik, és szemmel láthatóan miniszterelnök-jelölti álmait kergeti, Vásárhely fejlődése megrekedt, sorra bukja el a projekteket. Persze ez aligha véletlen annak tükrében, hogy a városvezetés az utóbbi bő két évben a jelek szerint nem végezte el a szükséges munkát. Amiért súlyos árat fizet a település. Mert míg Márki-Zay országos politizál, Hódmezővásárhely búcsút mondhatott egy 5 milliárdos könyvtár-, tudásközpont-fejlesztésnek, várhatóan elveszti a szennyvíztelep-korszerűsítésre megnyert 1,5 milliárdot, illetve a Bethlen-gimnázium 5 milliárdos bővítése is bukni látszik. S a városvezetés teszetoszaságának és semmittevésének tükrében attól tartunk, a lista még tovább is bővülhet. Ez lenne a szabadon fejlődés? Vásárhely aligha erre voksolt!

A belső fotó forrása: Facebook/Bíró László