Lázár János: a nemzeti öngondoskodásnak nagyobb szerepe van, mint bárki bármikor hitte volna

Meghosszabbították Lázár János kormánybiztosi kinevezéseit – derül ki a legújabb Magyar Közlönyből. A vásárhelyi-makói térség országgyűlési képviselője – Orbán Viktor megbízására –továbbra is felel a tram-train beruházásért, illetve a mezőhegyesi ménesbirtok fejlesztéséért.

„A kormány 2020. október 1. napjától Lázár Jánost kormánybiztossá nevezi ki. Feladatai: a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Ménesbirtok által ellátott állami feladatok koordinálása, a Nemzeti Kastélyprogram és a  geszti Tisza-kastély, valamint a hozzá tartozó melléképületek, volt istálló és inaslak, Tisza-kripta, új szálláshely épületegyüttes, valamint a  történeti kastélypark felújítási munkálatainak koordinálása és végrehajtása” – olvasható a Magyar Közlönyben.

Emellett november elsejétől Lázár Jánost kormánybiztost azzal is újra megbízzák, hogy figyelemmel kísérje a folyamatban lévő, uniós és hazai forrásból megvalósuló, nemzetgazdasági szempontból kiemelt Hódmezővásárhely–Szeged tram-train mintaprojekt végrehajtását, és koordinálja a regionális jelentőségű, határon átnyúló, Szeged–Szabadka–Baja vonal kialakítását.

A tram-train Magyarország legmodernebb kötöttpályás tömegközlekedési eszköze lesz, ami rövidesen összekapcsolja Hódmezővásárhelyt és Szegedet. Lényegében ez az egyetlen fejlesztés, ami zajlik Vásárhelyen. Lázár János korábban azt nyilatkozta: ez a város elmúlt 150 évének legnagyobb beruházása.

Az utóbbi időben a mezőhegyesi ménesbirtok is hatalmas korszerűsítésen esett át. A cél, hogy néhány éven belül Magyarország legfejlettebb mezőgazdasági mintavállalatát építsék fel. Lázár szerint ehhez agrárforradalomra van szükség. Ennek egyik fontos lépése, hogy Mezőhegyesen az ország legnagyobb összefüggő, öntözött területe jön létre 8,5 milliárd forintos kormányzati beruházás keretében. 5500 hektárt tudnak majd folyamatosan öntözni a 10 ezer hektár területű birtokon. Továbbra is számít Lázár János munkájára Orbán Viktor 1

Továbbra is számít Lázár János munkájára Orbán Viktor